kerstboom kerstpieken
kerstpegels met logo
kerststerren met logo
kerstpiek met logo

Goedkope kerstpieken voor op de kerstboom

Als aanbieder van diverse kerstartikelen hebben wij ook leuke kerstpieken voor in de kerstboom. Een piek maakt deel uit van de versiering van de kerstboom. De piek wordt altijd boven in de boom geplaatst en daarmee het hoogste punt van de kerstboom is. De kerstpiek is als finishing touch op de kerstboom voor velen nog steeds niet weg te denken.

Gekleurde kerstpieken bedrukken met logo

Kerstpieken zijn maximaal 30cm lang en kunnen geleverd worden in verschillende trendy kerstkleuren, zoals wit, zilver, goud en rood. Het is mogelijk om de kerstversiering in uw eigen PMS kleur te leveren. Nadat u de kleur heeft bepaalt kunnen wij de kerstpieken bedrukken met tekst of logo. Bedrukte kerstpieken zijn leuk om weg te geven aan relaties, werknemers of klanten.

Direct prijs aanvragen Vrijblijvend scherpste prijs!

Overige kerstversiering

Zodra Sinterklaas weer vertrokken is naar Spanje wordt de kerstboom weer opgetuigd door bijna heel Nederland. Of u nu een echte kerstboom of een kunststof kerstboom heeft staan in de woonkamer, versiering wordt er in opgehangen. De meest populaire versiering voor in de kerstboom zijn de kerstballen die in veel soorten en kleuren te verkrijgen zijn.

Het verleden van de piek

De kerstpiek stamt af van de Germaanse tijd. In december werden er groene takken met rode appels versierd. In deze tijd vierden de Germanen het Joelfeest. Dit feest stond voor vruchtbaarheid omdat de dagen na december weer langer werden en de lente (vruchtbaar seizoen) weer opkomst was. De kerk heeft in een later stadium dit feest veranderd in een christelijk feest (kerst), waarbij de geboorte van de zoon van God werd gevierd.

De eerste pieken die op de kerstboom werden geplaatst hadden een vorm van een ster (kerstster). Zoals eerder vermeld stond de kerstster voor de ster die de drie koningen richting gaf naar Jezus. Tegenwoordig wordt de kerstster in veel huishoudens nog steeds in de top van de kerstboom geplaatst. Er zijn ook veel pieken in een andere recht vorm met een bolling aan de onderkant. Hiervan wordt gezegd dat staat voor de appel die gebruikt werd op het Germaanse feest. De betekenis van de piek is natuurlijk voor iedere persoon anders. Er wordt tevens gezegd dat een rechte piek heel vroeger nog niet mogelijk is en dat door de nieuwe glasblaastechniek deze is geïntroduceerd. Onze recht piek zou zijn bedacht door glasblazers die door de nieuwe techniek andere vormen kon maken.

Overige populaire kerstversiering voor de kerstboom

Daarnaast wordt een kerstboom ook versierd met andere versieringen. In ons assortiment hebben wij de kerstpegels, kerstpieken en kerststerren. Een kerstpegel is een langwerpig soort kerstbal in de vorm van een pegel. Kerst wordt geassocieerd met winter en kou. Vandaar dat er kerstversiering is in de vorm van een soort ijspegel. Ook worden sterren vaak opgehangen in een kerstboom als versiering. De kerstster symboliseert de ster die de drie wijzen uit het oosten volgden om bij de pasgeboren Christus terecht te komen. Onze pieken zijn ook te verkrijgen in de vorm van een ster.

Direct prijs aanvragen Vrijblijvend scherpste prijs!
offerte