kerstboom kerstpieken
kerstpegels met logo
kerstpieken bedrukken
kerststerren met logo
kerstpiek met logo

Goedkope kerstpieken voor op de kerstboom

Onze kerstpieken zijn de finishing touch van iedere kerstboom. De kerstpieken worden gemaakt van hoge kwaliteit kunststof materiaal en de afmetingen zijn 25 x 6 x 6 cm. De piek wordt altijd boven in de boom geplaatst en is daarmee het hoogste punt van de kerstboom. Deze kerstboom Maak de kerstboom compleet met deze trendy en klassieke kerstboompiek!

  • Kerstpieken van hoge kwaliteit kunststof
  • Verkrijgbaar in de kleuren goud, zilver en rood
  • Met bedrukking op de onderste bolling

Gekleurde kerstpieken bedrukken met logo

Onze kerstpieken zijn vrijwel alle denkbare kleuren, ook in een speciale PMS kleur. De populaire kleuren goud, zilver en rood houden wij op voorraad, zodat deze extra snel geleverd kunnen worden. Je kunt de kerstpieken laten bedrukken op de onderste bolling, bijvoorbeeld met een logo. Bedrukte kerstpieken zijn leuk om weg te geven aan relaties, werknemers of klanten.

Direct prijs aanvragen Vrijblijvend scherpste prijs!
Meer dan 25 jaar ervaring Meer dan 25 jaar ervaring
Persoonlijk en deskundig advies Persoonlijk en deskundig advies
Klanten beoordelen ons als uitstekend Klanten beoordelen ons als Uitstekend
Leverbelofte Snelle Express levering
Verzending Gratis verzending

Zodra Sinterklaas weer vertrokken is naar Spanje wordt de kerstboom weer opgetuigd door bijna heel Nederland. Of u nu een echte kerstboom of een kunststof kerstboom heeft staan in de woonkamer, versiering wordt er in opgehangen. De meest populaire versiering voor in de kerstboom zijn de kerstballen die in veel soorten en kleuren te verkrijgen zijn.

Het verleden van de piek

De kerstpiek stamt af van de Germaanse tijd. In december werden er groene takken met rode appels versierd. In deze tijd vierden de Germanen het Joelfeest. Dit feest stond voor vruchtbaarheid omdat de dagen na december weer langer werden en de lente (vruchtbaar seizoen) weer opkomst was. De kerk heeft in een later stadium dit feest veranderd in een christelijk feest (kerst), waarbij de geboorte van de zoon van God werd gevierd.

De eerste pieken die op de kerstboom werden geplaatst hadden een vorm van een ster (kerstster). Zoals eerder vermeld stond de kerstster voor de ster die de drie koningen richting gaf naar Jezus. Tegenwoordig wordt de kerstster in veel huishoudens nog steeds in de top van de kerstboom geplaatst. Er zijn ook veel pieken in een andere recht vorm met een bolling aan de onderkant. Hiervan wordt gezegd dat staat voor de appel die gebruikt werd op het Germaanse feest. De betekenis van de piek is natuurlijk voor iedere persoon anders. Er wordt tevens gezegd dat een rechte piek heel vroeger nog niet mogelijk is en dat door de nieuwe glasblaastechniek deze is geïntroduceerd. Onze recht piek zou zijn bedacht door glasblazers die door de nieuwe techniek andere vormen kon maken.

Overige populaire kerstversiering voor de kerstboom

Daarnaast wordt een kerstboom ook versierd met andere versieringen. In ons assortiment hebben wij de kerstpegels, kerstpieken en kerststerren. Een kerstpegel is een langwerpig soort kerstbal in de vorm van een pegel. Kerst wordt geassocieerd met winter en kou. Vandaar dat er kerstversiering is in de vorm van een soort ijspegel. Ook worden sterren vaak opgehangen in een kerstboom als versiering. De kerstster symboliseert de ster die de drie wijzen uit het oosten volgden om bij de pasgeboren Christus terecht te komen. Onze pieken zijn ook te verkrijgen in de vorm van een ster.