Geweven en geborduurde patches laten maken

Bij Promoboer kun je badges, emblemen en patches laten maken in iedere vorm of contour. Onze geborduurde patches en geweven patches worden het meest verkocht. Daarnaast kunnen wij ook patches maken van leer, badstof, pvc, metaal en vilt. De meeste patches worden vastgenaaid, maar wij kunnen de achterkant van de patches ook voorzien van een strijklaag, sticker of klittenband voor de bevestiging op textiel, zoals kleding of een tas.

Goedkope patches in eigen vorm of contour

De goedkope patches kunnen gemaakt worden in iedere vorm, zoals de vorm van een product of logo. Naast de vorm kun je ook de afmetingen of het formaat bepalen. Je kunt deze vormen naar wens personaliseren met een logo, afbeelding, stukje tekst of andere opdruk. De custom patches zijn populair bij scouting en airsoft verenigingen, op bedrijfskleding en als merchandise (voor op kleding).

Ontwerp je eigen patches in enkele stappen

Stap 1. Materiaal van patches

Je kunt patches laten maken van diverse materialen. De geborduurde patches en geweven patches worden het meest verkocht en hebben een textiel/stofachtige basis. Andere materialen zijn badstof, leer, vilt, metaal en pvc. Alle materialen patches hebben verschillende kenmerken en daarmee ook zijn eigen voor- en nadelen. Wij kunnen de patches maken in iedere vorm en naar wens personaliseren met een logo of andere opdruk.

Stap 2. Custom patches in eigen vorm/contour

Als fabrikant van patches, badges, emblemen en insignes kunnen wij custom patches maken in iedere vorm. De meest bekende vormen zijn ronde patches, vierkante patches en rechthoekige patches met bedrukking. Daarnaast kunnen wij patches op maat maken, waarbij je zelf het materiaal, de vorm en de afmetingen kunt bepalen. Het is dus mogelijk om patches in de vorm van een nieuw product, of symbool dat staat voor je identiteit, te laten maken.

Stap 3. Wijze van bedrukking van de patches

Op maat gemaakte patches kunnen gebruikt worden voor diverse toepassingen. Denk maar eens aan gepersonaliseerde patches voor een carnavalsvereniging, scouting, webshop, bedrijfskleding, sportvereniging, motorclub of als modeaccessoire. De wijze van personalisatie hangt af van de wijze waarop en waarvoor jij de patches wilt gaan gebruiken. Wij kunnen de patches op allerlei manieren voorzien van een logo, stukje tekst, naam, foto, afbeelding of andere bedrukking. We bespreken we de populairste druktechnieken bij het laten maken van patches.

patches laten borduren 3d borduring

Patches borduren (meest gekozen)

Onze geborduurde patches worden het meest verkocht. Bij borduren worden versieringen en opdrukken gemaakt met behulp van naald en garen. De uitstraling van geborduurde badges is wat grover door het opliggende garen. Je kunt ervoor kiezen (afhankelijk van het ontwerp) of het hele stuk stof geborduurd wordt of gedeeltelijk. Het is zelfs mogelijk om een 3D borduring aan te brengen op de patches. De patches borduren wij met maximaal 9 kleuren.

patches weven gedetailleerde opdruk

Patches weven (voor gedetailleerde ontwerpen)

Geweven patches ontstaan door verticale en horizontale draden met elkaar te weven. In het beginsel heb je dus alleen de garens en niet al een stuk stof zoals bij de geborduurde patches. Door de dunne garen te weven ontstaat er een stuk stof, namelijk jouw patches. Vanwege de fijne garens behoren ook gedetailleerde ontwerpen tot de mogelijkheden. De patch wordt geweven met standaard maximaal 6 kleuren.

full colour patches met afbeelding bedrukt

Patches bedrukken (ook full colour)

Wil je patches van een full colour opdruk voorzien, dan kies je voor sublimatie patches. Bij deze patches bedrukken wij een logo, afbeelding of foto rechtstreeks op een stukje textiel. Sublimeren is een full colour druktechniek waarbij door verhitting een verbinding met de textiel ontstaat. Aangezien het is een bedrukking is, zijn alle kleuren en zelfs verlopen van kleuren (gradients) mogelijk. De resolutie en kwaliteit zijn zeer hoog.

gepersonaliseerde patches van leer

Leren patches met gravering of relief opdruk

Onze echt lederen patches of patches van kunstleer (PU namaakleer) kunnen wij voorzien van een lasergravering of diepdruk (debossing) met je logo, tekst of ander ontwerp. Een diepdruk kan eventueel van een kleur voorzien worden. Bij een lasergravering is dat niet mogelijk, dan heeft de gravure een donkerbruine kleur en daardoor een exclusieve uitstraling.

Stap 4. Patches van de rand

Onze op maat gemaakte patches zijn verkrijgbaar met een lockrand of lasercontour gesneden. Bij een lockrand wordt de rand als het ware geborduurd. Bij een laserrand wordt de vorm van de patches uitgesneden door middel van lasercut en kunnen zo in kleine details uitgesneden worden. Het zijn mooie afwerkingen rondom de patches die ervoor zorgen dat de patches niet gaan rafelen en zodoende ook langer meegaan.

Stap 5. Bevestigingsmethode achterkant patches

Er bestaan een aantal verschillende afwerkingen die je kunt gebruiken om je patches, emblemen en badges vast te maken. Denk hierbij aan een strijklaag, opnaaier (vlieslaagje), een 3M sticker of klittenband. Wij leveren ze standaard zonder bevestigingsmateriaal, zodat ze zelf moet vastnaaien of -stikken.

geborduurde opnaai patches vaststikken

Opnaai patches zonder bevestiging (standaard)

Opnaai patches bevatten een vlieslaagje, een stukje stof. Deze kan je met de naaimachine of handmatig met naald en draad vastmaken op de stof. Of als je zelf minder handig bent, dan kun je altijd nog de hulp van een naaiatelier inschakelen.

strijkpatches met lijmlaag achterzijde

Geborduurde patches met strijklaag (opstrijkpatches)

Emblemen of patches met een strijklaag, ook wel opstrijkpatches genoemd, strijk je het embleem op de kleding. De lijmlaag op de achterkant van je embleem zorgt met behulp van de strijkijzer en warmte dat je patch op de stof wordt bevestigd. Wanneer de lijmlaag niet wordt verhit dient het als extra versteviging.

patches met klittenband velcro achterkant

Geweven patches met klittenband

Geborduurde of geweven emblemen met klittenband zijn met name populair in de airsoft en beveiligingswereld. Het klittenband of velcro is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit of legergroen. En je kunt kiezen uit enkelzijdig klittenband (alleen de harde haakjeskant) of dubbelzijdige klittenband (harde en zachte kant).

bedrukte patches met 3m sticker achterkant

PVC patches met stickerlaag

Een andere gemakkelijke oplossing om je emblemen te bevestigen, is een zelfklevende achterkant oftewel een stickerlaag. Superhandig en mocht de stickerlaag na een tijdje loslaten dan kun je het embleem ook nog vastnaaien. Patches met plaklaag zijn ideaal voor de tijdelijke bevestiging van een patch.

Vrijblijvende prijsopgave voor patches met opdruk

Wil je ook gepersonaliseerde patches laten maken in je eigen vorm? Vul dan het contactformulier in. Wij vragen hier je wensen in te vullen, zoals het materiaal, de vorm, de bedrukking, de rand afwerking en bevestigingsmethode van de custom patches. Op basis van deze wensen kunnen wij de prijs bepalen en je van een vrijblijvende offerte voorzien. Heb je andere vragen over patches bedrukken? Ook dan kun je gebruikmaken van onderstaande offerte button.

Direct prijs aanvragen Vrijblijvend scherpste prijs!

Toepassingen voor patches op maat?

Patches voor airsoft en andere sporten

Airsoft is een simulatie schietsport. Het lijkt een beetje op paintball en speelt zich vaak af buiten in een bos. Bij deze sport wordt de beschermende kleding vaak versiert met leuke patches. Gezien de ruigheid van de sport heeft kleding het soms zwaar te voorduren. De meeste airsoft patches worden gemaakt van hoge kwaliteit PVC, zodat het ook bij regenachtige omstandigheden weet te overleven, maar andere materialen zijn ook mogelijk. Het voordeel van PVC is dat deze patches met klittenband geleverd worden, zodat deze badges van de kleding gehaald kunnen worden als de kleding in de wasmachine moet.

bedrukte airsoft patches pvc met klittenband

Gepersonaliseerde patches voor de scouting

Je kunt bij ons ook patches laten maken voor de scouting vereniging en andere verenigingen. Of het nu om het logo van de vereniging of om een mooie blijvende herinnering aan een zomerkamp gaat, wij denken graag met je mee. Veel patches voor de scouting worden geborduurd, maar je kunt ook kiezen voor geweven patches of PVC patches. De materialen hebben allen zijn eigen voordelen: borduren is goedkoop, weven kan gedetailleerd en PVC is goed bestand tegen regen. De scouting patches kunnen geleverd worden met klittenband, als strijkembleem of zonder bevesting zodat je ze erop kunt naaien.

gepersonaliseerde patches voor scouting

Patches voor carnaval verenigingen

Ook voor carnaval verenigingen maken wij jaarlijks patches en emblemen. Het Oeteldonk embleem is een van de meeste bekende carnaval patches, maar ook buiten Oeteldonk zijn de carnavalsemblemen erg populair. Gestikt op een jas of kiel zorgen ze voor een originele carnavalsoutfit. We produceren de carnaval patches volledig op maat. Hierdoor zijn allerlei vormen en materialen mogelijk. In de meeste gevallen worden carnaval patches geborduurd. Als je design bestaat uit veel details of een verloop van kleuren, dan zijn geweven of full colour bedrukte patches wellicht beter geschikt. Standaard voorzien we de patches van een strijklaag.

geborduurde patches carnaval

Patches voor bikers, motoren en motorclubs

Met enige regelmatig maken wij patches en emblemen voor bikers en motorclubs. Wij kunnen grote patches maken voor op de rug, maar ook kleine patches voor op de mouw of de borst van een jacket. De motor patches kunnen gemaakt worden in iedere gewenste vorm, van diverse materialen en naar wens gepersonaliseerd worden. Bikerpatches kunnen volledig geborduurd worden, een eventueel is weven ook mogelijk of kunnen patches full colour bedrukt worden. Deze motor patches zijn makkelijk te bevestigen met bijvoorbeeld klittenband of naald en draad.

grote patches rugemblemen motor biker clubs

Patches voor op kleding en textiel (merchandise)

Onze gepersonaliseerde patches worden ook vaak op kleding en textiel vastgemaakt, bijvoorbeeld op tassen, jassen, broeken, petten en meer kledingstukkel. Soms als versiering, maar steeds vaker ook als merchandise, bijvoorbeeld met een logo of naam van een merk. Een andere toepassing is het herstellen van kleding, bijvoorbeeld als je kindje tijdens het spelen is uitgegleden en hij of zij haar favoriete broek heeft gescheurd.

logo patches kleding merchandise textiel

Vrijblijvende prijsopgave voor patches met opdruk

Wil je ook gepersonaliseerde patches laten maken in je eigen vorm? Vul dan het contactformulier in. Wij vragen hier je wensen in te vullen, zoals het materiaal, de vorm, de bedrukking, de rand afwerking en bevestigingsmethode van de custom patches. Op basis van deze wensen kunnen wij de prijs bepalen en je van een vrijblijvende offerte voorzien. Heb je andere vragen over patches bedrukken? Ook dan kun je gebruikmaken van onderstaande offerte button.

Direct prijs aanvragen Vrijblijvend scherpste prijs!

Veelgestelde vragen over patches bestellen

Vraag 1. Wat kost het maken van patches?

Dat is de meestgestelde vraag en tegelijk het lastigste om te beantwoorden. De prijs voor het laten maken van patches hangt af van allerlei factoren, zoals het materiaal en de druktechniek. De ene patch van 10 x 10cm kan goedkoper zijn dan het andere in dezelfde afmetingen. Bij geborduurde patches heeft dat bijvoorbeeld te maken met de hoeveelheid steken/borduringen. Volgeborduurde patches hebben meer steken dan voor 50% geborduurde patches en dat beïnvloed de productietijd en -prijs.

goedkope patches maken

Vraag 2. Wat zijn de maximale afmetingen van de patches?

Als fabrikant kunnen wij patches maken in allerlei vormen en formaten. De meest voorkomende afmetingen liggen tussen de 4x4cm en 12x12cm. Maar er zijn ook grote patches door ons te maken, bijvoorbeeld patches voor op de rug van van 25x25cm. Op de afbeelding hiernaast is een patch op maat gemaakt in eigen vorm en afmetingen.

afmetingen formaat vorm patches logo

Vraag 3. Wat is het verschil tussen weven en borduren?

Bij geborduurde patches wordt het ontwerp met garen op een stuk stof geborduurd. Je kunt ervoor kiezen (afhankelijk van het ontwerp) of het hele stuk stof geborduurd wordt of gedeeltelijk. Geweven patches ontstaan door verticale en horizontale draden met elkaar te weven. In het beginsel heb je dus alleen de garen en niet al een stuk stof zoals bij de geborduurde patches. Door de dunne garen te weven ontstaat er een stuk stof, namelijk jouw patches. Deze geweven patches zijn dan ook dunner en lichter dan geborduurde patches.

verschil tussen patches borduren en weven

Vrijblijvende prijsopgave voor patches met opdruk

Wil je ook gepersonaliseerde patches laten maken in je eigen vorm? Vul dan het contactformulier in. Wij vragen hier je wensen in te vullen, zoals het materiaal, de vorm, de bedrukking, de rand afwerking en bevestigingsmethode van de custom patches. Op basis van deze wensen kunnen wij de prijs bepalen en je van een vrijblijvende offerte voorzien. Heb je andere vragen over patches bedrukken? Ook dan kun je gebruikmaken van onderstaande offerte button.

Direct prijs aanvragen Vrijblijvend scherpste prijs!