Losse fietslampjes goedkoop bedrukken voor uw campagne

Promoboer is groothandel van bedrukte fietslampjes en fietslichtjes met logo. Onze meest verkochte fietslampjes zijn de losse fietslampjes met elastiekje. Het elastiekje maakt het mogelijk om de lampjes snel en makkelijk te bevestigen aan de fiets of kleding. Onze meeste klanten kiezen voor een standaard setje met een rood-wit basisframe en gelijke kleuren aan verlichting, maar eventueel kunt u deze kleuren naar wens laten aanpassen. Wij kunnen de fietslampjes goedkoop bedrukken één tot vier kleuren of full colour. Bedrukte fietsverlichting vergroot niet alleen voor veiligheid in het verkeer, maar vergroot ook de zichtbaarheid van uw bedrijf. Wij leveren al kleine oplage fietslampjes met snelle levertijd.

Luxe fietsverlichting inzetten als relatiegeschenk

Wij hebben ook fietsverlichting die groter zijn qua formaat en beschikken over feller rood-wit licht. Onze siliconen LED fietsverlichting zijn gemakkelijk te bevestigen aan stuur of zadelpen. Bij de afneembare fietslampen moet eerst een deel gemonteerd worden op de fiets, alvorens de lamp kan worden bevestigd. Wij bieden ook fietslampjes voor op kleding aan, zodat de lampjes ook gebruikt kunnen worden voor andere doeleinden, zoals wandelen of hardlopen.

Goedkope fietslampjes

goedkope fietslampjes

 • Ook in eigen kleur
 • Opdruk op het frame
Siliconen fietslampjes

siliconen LED fietsverlichting

 • Siliconen in eigen kleur
 • Bedrukking op bovenkant
Veiligheidslamp met magnetische clip

bedrukte veiligheidslampjes met magnetische clip

 • Sterke magneet voor bevestiging
 • Voor- & achterkant bedrukken
Fietslampjes met flexibele band

gepersonaliseerde fietslampjes met flexibele siliconen band

 • Siliconen band voor bevestiging
 • Voor- & achterkant personaliseren

Losse fietslampjes kopen voor reclame- en promotiedoeleinden

fietslampjes bestellen

Fietslampjes zijn er om fietsers zichtbaar te maken in het donker. Ze vergroten de verkeersveiligheid van alle weggebruikers. Bedrukte fietslampjes zijn ook zeer geschikt als promotieartikel. Ze worden vaak gratis weggeven op beurzen, evenementen, open dagen, openingen en andere gelegenheden. Maar ze zijn ook populair als give-away bij voorlichtingsavonden op gemeentes, basisscholen en sportverenigingen. Wij hebben een aantal tips opgesteld en adviseren wij voor het bedrukken van goedkope fietslampjes.

1. Wat zijn de functies van fietslampjes?

In Nederland is het verplicht om een fietsverlichting te voeren in het donker of wanneer het schemert. Om aan deze verplichting te voldoen kunt u uw fiets van verlichting voorzien. De verlichting op uw fiets moet bestaan uit een wit of geel licht uitstralende lamp aan de voorkant van de fiets, de zogeheten koplamp. De achterkant van de fiets moet worden voorzien van een roodgekleurd licht, de achter verlichting. In zijn totaliteit heeft fietsverlichting twee functies:

 • Zichtbaar zijn voor andere weggebruikers tijdens schemer en duisternis;
 • In het donker je weg kunnen vinden op onverlichte wegen en paden.

Het doel van fietslampjes is het vergroten van de verkeersveiligheid. Nog steeds raken fietsers zonder goede reflectoren en verlichting betrokken bij een ongeluk, omdat ze over het hoofd worden gezien in het verkeer in het donker. Mede daarom voeren vrijwel alle gemeenten jaarlijks campagne.

2. In welke kleuren zijn de fietslampjes te bestellen?

Als fabrikant kunnen wij fietslampjes produceren in veel verschillende kleuren. Onze meeste klanten kiezen voor een standaard setje met een rood-wit basisframe en gelijke kleuren aan verlichting. Met deze kleur verlichting fietslampjes voldoet u aan de wettelijke eisen van fietsverlichting.

Kleur van het basisframe

Als u kiest voor een standaard setje fietslampjes, dan is de kleur van het basisframe dezelfde kleur als de kleur van het licht. Wij leveren dus standaard een rood en wit fietlampje. Dit is de meest populaire combinatie omdat de ontvanger van de fietslampjes de verlichting dan goed uit elkaar kan houden. Eventueel is het mogelijk om een andere kleur frame te leveren. U kunt kiezen uit de meest populaire basiskleuren, zoals blauw, rood, wit, geel, paars, groen, oranje en zwart. Houdt hierbij wel rekening met de kleur van de opdruk.

Kleur verlichting

Over het algemeen wordt fietsverlichting standaard geleverd per set met een rood en een wit lampje. Deze kleuren verlichting zijn wettelijk verplicht en indien de regels niet worden nageleefd bestaat de kans op een boete. Maar wij willen u de mogelijkheid niet onthouden om fietslampjes te bestellen met andere kleur verlichting.

3. Fietslampjes goedkoop bedrukken of fietslampjes met full colour sticker?

Onze meeste klanten laten goedkope fietslampjes bedrukken voor een promotie- of reclamecampagne. Zij laten de fietslampjes bedrukken met logo, tekst, naam of andere opdruk. Het bedrukken van de fietslampjes kan op verschillende wijze. Het hangt af van de opdruk die u voor ogen heeft. Wij vertellen u in het kort de mogelijkheden.

Fietslampjes goedkoop bedrukken door middel van tampondruk

Door middel van een tampondruk kunnen wij rechtstreeks het frame van de fietslampjes bedrukken. Dat doen wij normaal gesproken met één kleur en soms twee. Bij deze wijze van bedrukken dient u rekening te houden met de kleur van het frame van de fietslampjes. De ondergrond zal altijd dezelfde kleur hebben als de basiskleur van het (standaard rood-wit) lampje. Houd dus rekening met de kleur van de opdruk en de kleur van het lampje zelf. Contrasterende kleuren zal de opdruk extra opvallend maken.

Fietslampjes full colour bedrukken door middel van stickerprint

Het is ook mogelijk om de fietslampjes te bedrukken met een sticker. Het bedrukken door middel van een sticker wordt veel gebruikt voor gedetailleerde en full colour bedrukkingen. Hier kan gedacht worden aan logo's in veel kleuren of met een kleurenverloop. De bedrukking wordt afgewerkt met een waterafstotende coating. Deze coating zorgt ervoor dat de opdruk goed bestand is tegen regen en wind.

fietslampjes bedrukken

4. Wat zijn redenen om gratis fietslampjes te verspreiden?

Voor bedrijven kunnen er verschillende redenen zijn om fietslampjes te verspreiden. Veel bedrijven maken gebruik van bedrukte fietslampjes om reclame te maken en de naamsbekendheid te vergroten. Zij geven de gratis fietslampjes weg op beurzen, evenementen of gewoon op werk aan collega's en andere relaties.

Maar bedrukte fietslampjes zijn meer dan alleen een reclame- en promotiemiddel. Fietslampjes met logo dragen ook een steentje bij aan de veiligheid in het verkeer. De fietslampjes ondersteunen allerlei campagnes van instanties die zich inzetten voor een betere verkeersveiligheid, zoals de 'Val op' campagne van Veilig Verkeer Nederland. Volgens inschatting van het SWOV verlaagt het gebruik van fietsverlichting het risico op een ongeval in het donker met 17 procent. De achterliggende boodschap mag duidelijk zijn: ga niet onverlicht op pad en draag bij aan de veiligheid in het verkeer. Wees zichtbaar in het verkeer, voorkom boetes en loop geen onnodig risico.

5. Voorbeelden van campagnes met losse fietslampjes

Veel bedrijven laten goedkope fietslampjes bedrukken voor promotie- en reclamedoeleinden. Zij geven de fietslampjes gratis weg aan bezoekers of klanten. Losse fietslampjes met opdruk worden ook veel gebruikt voor campagnes voor de veiligheid in het verkeer. In het kort een aantal manieren om bedrukte fietsverlichting in te zetten als promotiemiddel voor uw campagne.

Op scholen en verenigingen voor fietsende kinderen

Scholen en verenigingen hebben veel te maken met leerlingen en leden die op de fiets komen. In de donkere maanden komen de kinderen in het donker naar school toe en in sommige gevallen schemert het ook wanneer zij weer naar huis gaan. Het is belangrijk dat deze leerlingen gezien worden. Niet alleen voor de eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid van het overige verkeer. Mede daarom geven scholen en verenigingen de fietsers bedrukte fietslampjes mee zodat zij goed gezien worden in het verkeer.

Campagnes voor een veiliger verkeer Nederland

In de winter en herfst zijn er verschillende campagnes, zoals de bekende campagne “Ik Val Op” van Veilig Verkeer Nederland (VVN). De campagnes worden opgezet door allerlei organisaties die ook maar iets te maken hebben met fietsers, zoals Politie Nederland, de Fietsersbond, Team Alert en de ANWB. Het doel is om de fietsers bewust te maken van het belang van goede fietsverlichting. De organisaties geven voorlichtingsavonden op scholen. Ook worden in gemeentes fieters gecontroleerd op verlichting. Vaak worden bij deze acties gratis fietslampjes weggeven.

Bedrijven verspreiden fietslampjes onder werknemers en andere relaties

Nederland is een fietsland en een groot deel van de Nederlanders gaat op de fiets naar het werk. Wij hebben regelmatig te maken met bedrijven die fietslampjes bestellen. Zij bestellen fietslampjes met logo en geven deze weg aan werknemers en andere relaties. Op deze manier weet u zeker dat uw werknemers verlicht naar werk komen of naar huis gaan en levert u een bijdrage aan de veiligheid in het verkeer.

6. Wilt u de fietslampjes laten verpakken als relatiegeschenk?

Als fabrikant bieden wij u niet fietslampjes bedrukken, maar ook nog eens te laten verpakken als relatiegeschenk. Wilt u zoveel mogelijk fietslampjes tegen de laagste prijs? Dan leveren wij goedkope fietslampjes in een plastic folieverpakking. Wilt u de fietslampjes verpakken als relatiegeschenk dan bieden wij de volgende mogelijkheden.

fietslampjes in polybag

Plastic verpakking met bedrukt kaartje of sticker

De standaard verpakking kan voorzien worden van een bedrukt kaartje. Dit kaartje kan tevens bedrukt worden met de boodschap die u wilt overbrengen op uw doelgroep of klanten. In plaats van het kaartje kunnen wij ook een sticker aanbrengen op de verpakking. Net als kaartje kan deze sticker naar wens bedrukt worden. Leuk als give-away op een beurs of evenement.

Fietslampjes in blisterverpakking

Fietslampjes in blister verpakking

Het is ook mogelijk om de fietslampjes in blister verpakking te leveren. Een blister verpakking maakt het mogelijk om de fietslampjes op een leuke manier te presteren op de balie van een receptie. Op deze manier is het ook mogelijk om de fietslampjes voor verkoopdoeleinden te gebruiken, zoals de Kruidvat, Albert Heijn, Blokker, Hema en Action dat doen.

fietslampjes geschenkdoos

Fietslampjes in geschenkdoosje

Gaat u de fietslampjes weggeven als relatiegeschenk, dan kunt u ervoor kiezen op de fietslampjes in doosje van plastic of karton te laten verpakken. Deze doosjes kunnen bedrukt worden. De doosje heeft een wat meer exclusieve uitstraling waardoor het ook leuk is om als relatiegeschenk in te zetten.

7. Hoe moeten fietslampjes op de fiets worden bevestigd?

Dat hangt af van welke fietsverlichting u wenst. Wij maken onderscheid tussen vaste fietsverlichting en losse fietsverlichting. De meeste fietslampjes worden bevestigd aan het stuur, zadelpen, frame, wiel, bagagedrager, rugzak, helm, kleding of tas. De positie maakt niet zoveel uit, zolang u maar de verlichting maar zichtbaar is: rode verlichting aan de achterzijde en witte verlichting aan de voorzijde.

Losse fietslampjes met elastiekje

Onze meest verkochte fietslampjes zijn voorzien van elastiekje. Met het elastiekje kunnen de goedkope fietslampjes snel en gemakkelijk worden bevestigd op de plek die u wenst. Net zo makkelijk als ze worden bevestigd aan de fiets, kunnen ze ook weer van de fiets afgehaald worden. Deze goedkope lampjes zijn populaire onder studenten en wisselen vaak van eigenaar, omdat vaak vergeten wordt ze van de fiets te halen en de lampjes vervolgens gemakkelijk zijn te stelen.

Vaste fietslampjes afneembaar

De vaste fietsverlichting moet bevestigd worden aan het stuur en de zadelpen van ieder soort fiets. Het koppelstuk moet worden bevestigd aan de fiets en vervolgens kan het lampje worden bevestigd door een schuif/klik systeem. Bij aankomst op locatie kan de verlichting in een handomdraai van de fiets worden gehaald.

Kunnen de fietslampjes bevestigd worden op iedere fiets?

Ja, gezien de gemakkelijk wijze van bevestiging is het mogelijk om de fietsverlichting op iedere fiets te bevestigen. Hierbij kan gedacht worden aan verlichting voor racefietsen, mountainbikes (mtb) en kinderfietsen.

8. Wat is het voordeel van losse fietslampjes t.o.v. klassieke fietsverlichting?

Klassieke fietsverlichting werkt vaak met een dynamo. Een dynamo remt niet alleen af, maar maakt ook nog eens lawaai. Bovendien is de bedrading kwetsbaar. Deze nadelen kunnen gezien worden als voordelen van de losse fietsverlichting, want losse fietslampjes hebben geen bedrading, geen dynamo en maken geen geluid. Het enige nadeel van losse fietslampjes zijn dat deze op knoopcelbatterijen werken en daardoor leeg kunnen raken. Deze goedkope batterijen kunnen echter gemakkelijk vervangen worden.

Losse fietslampjes Klassieke fietsverlichting
Voordelen Trappen wordt niet zwaarder Zit vast op de fiets
Blijft branden bij stilstand Geen batterijen
Nadelen Batterijen soms vervangen Maakt trappen zwaarder
Kunnen leegraken Lawaaiig

9. Wat zijn de regels voor fietsverlichting en reflectie op een fiets?

Een fietser moet in het donker en bij slecht zicht een voorlicht en achterlicht aan hebben. Een fietsers mag ook een set losse fietslampjes gebruiken. In Nederland zijn er geen eisen gesteld aan de hoeveelheid licht. Dus ook een batterijlampje dat (onverhoopt) nauwelijks schijnt doordat de batterijen leeg raken, voldoet aan de regels. We zetten de regels nog even voor je op een rijtje.

Vaste fietsverlichting

Bij vaste fietsverlichting moet het voorlicht wit of geel zijn en het achterlicht rood. Ook moet de voorlamp recht vooruit en het achterlicht recht achteruit schijnen. De lampen mogen niet knipperen. Heeft uw fiets 2 voorwielen? Dan moet u de voorkant van twee lampen voorzien: één links en één rechts van het midden van de fiets. Ze moeten allebei even ver van het midden af staan (symmetrisch). Verder gelden dezelfde regels als voor een gewone fiets.

Set losse lampjes op de fiets

Bij losse lampen op de fiets gelden er meer regels dan bij vaste lampen op de fiets. Net als bij alle andere fietsverlichting moet de voorkant wit schijnen en de achterkant rood. Ook nu moet de voorlamp recht vooruit en het achterlicht recht achteruit schijnen en mogen ze niet knipperen. Verder moeten de lampjes goed zichtbaar zijn: er mag dus niets voor of overheen hangen. U mag de losse lampjes wel vastmaken aan je kleding of aan bijvoorbeeld een tas, maar daarbij geldt dat dat alleen ter hoogte van je bovenlichaam mag.

Boetes

Voldoet uw fietsverlichting niet aan de regels of bent u nalatig in het voeren van fietsverlichting? Dan riskeert u een boete van €55 (exclusief administratiekosten). U voldoet niet aan de regelgeving wanneer:

 • uw voor- of achterlicht niet aan staat als u fietst in het donker, schemer of bij slecht weer/zicht;
 • het fietslicht een andere kleur heeft, knippert of als u het op een verkeerde plek heeft bevestigd.

De overige regels en wetgeving leest u op de website van de Rijksoverheid.

10. In cijfers: Nederlanders zijn slecht verlicht op de fiets

In Nederland fietst 36 procent van de fietsers met onvoldoende of geen verlichting. De verlichting deugt niet of ontbreekt in zijn geheel. Met als gevolg dat de verkeersveiligheid van alle weggebruikers in gevaar komt. Slechts 64 procent van alle fietsers fietst met voor- en achterlicht. Dit stelt RAI Vereniging op basis van onderzoek van Rijkswaterstaat(RWS) in 2017. Vooral in de vier grote steden voeren fietsers gemiddeld minder vaak licht dan in andere steden. Wat de redenen zijn? Gestolen fietsverlichting, lege batterijen en ook laksheid. Gevolgen? De eigen veiligheid komt in geding en ook de veiligheid van mensen die wel verlichting voeren. Laat goedkope fietslampjes bedrukken om de verkeersveiligheid van alle weggebruikers te verhogen.

Vrijblijvende prijsopgave voor blikken met opdruk

Heb je interesse gekregen in onze goedkope blikken met opdruk? Vul dan het contactformulier in. Wij vragen hier je wensen in te vullen, zoals het soort, de vorm, de kleur en de bedrukking van de blikken. Op basis van deze wensen kunnen wij de prijs bepalen en je van een vrijblijvende offerte voorzien. Heb je andere vragen over blikken bestellen? Ook dan kun je gebruikmaken van onderstaande offerte button.

Direct prijs aanvragen Vrijblijvend scherpste prijs!
offerte