Glazen knikkers op maat gemaakt

Bedrukte knikkers zijn door het programma Marble Mania weer helemaal hip geworden en doen iedereen denken aan 'die goeie ouwe tijd'. Onze gepersonaliseerde knikkers worden gemaakt van glas. Ze zijn verkrijgbaar in ieder formaat: van kleine knikkers tot grote knikkers. Liever een netje met bedrukte knikkers? Of knikkerzakken met koordsluiting? Dat kan ook!

Custom knikkers laten personaliseren

Onze glazen knikkers kunnen gemaakt worden in alle denkbare kleuren, van effen kleuren tot transparante kleuren. Qua afwerking kan gekozen worden voor een glanzende of matte afwerking, glow in the dark en nog veel meer. Je kunt de knikkers bedrukken met een logo, naam, figuurtje of andere opdruk. Dit kan all-over en full colour!

Knikkers op maat

custom knikkers laten maken

Stap 1. Kleine knikkers en grote knikkers

In de eerste plaats is het formaat van de knikker van belang. Bij ons worden alle knikkers op maat gemaakt, dus je kunt zelf het formaat of de afmetingen bepalen. De meest voorkomende formaten zijn 12mm, 14mm, 16mm, 22mm, 25mm, 35mm en 42mm. Deze knikkers hebben uiteenlopende namen, afhankelijk van kleur, materiaal en grootte. Er zijn: mini's, gewone knikkers, mini-bonken, bonken, tieners, reuzen, reuzen-reuzen en maxi's. Er zijn ruim twintig bekende namen die per regio, of zelfs per school, kunnen verschillen.

Stap 2. Knikkers in alle kleuren en patronen

De knikkers kunnen gemaakt worden in allerlei kleuren en patronen. Van effen kleur knikkers tot meerkleurige knikkers en van transparante knikkers tot knikkers met eigen patroon. Qua afwerking is er ook van alles mogelijk: van matte afwerking tot parelmoerglans en van glow in the dark afwerking tot stipjes afwerking. Kortom, je kunt je eigen knikkers ontwerpen en wij vertalen het naar een eindproductie.

Stap 3. Knikkers laten bedrukken

Als je het formaat, de kleur en de afwerking hebt gekozen, kun je de glazen knikkers personaliseren met een logo, naam, afbeelding of andere opdruk.

Vrijblijvende prijsopgave voor knikkers met logo

Heb je interesse gekregen in onze goedkope knikkers met logo? Vul dan het contactformulier in. Vul hier je wensen in, zoals het formaat, de kleur, de afwerking en de gewenste bedrukking. Op basis van deze wensen kunnen wij de prijs bepalen en je van een vrijblijvende offerte voorzien. Heb je andere vragen over knikkers bedrukken? Ook dan kun je gebruikmaken van onderstaande offerte button.

Direct prijs aanvragen Vrijblijvend scherpste prijs!

Hoe worden knikkers gemaakt?

Onze knikkers worden in een fabriek gemaakt. Ze worden gemaakt van glas, bijvoorbeeld van oude stukken gebroken glas. Deze stukken glas worden in een oven verwarmd tot het vloeibaar is (ruim 800 graden). Om gekleurde knikkers te maken, voegen ze in de ketel een kleurstof toe. Een knikker met verschillende kleuren maken ze door glasslierten in elkaar te laten overlopen. Vanuit deze oven gaat het als een dikke sliert van vloeibaar glas op transport naar een andere machine. Voordat het de andere machine in gaat, wordt de sliert in kleine stukken gesneden. Deze kleine stukken vallen in de machine die de stukken glas van de ronde vormen voorzien: de knikker. Vervolgens moeten de knikkers worden afgekoeld in de afkoelkamer, zodat ze hard worden en door kunnen naar de verfkamer voor een beschildering. Na dit alles gaan de knikkers via de lopende band langs een aantal werknemers die de knikkers controleren of ze wel rond zijn, of ze de goede kleur hebben en of ze niet beschadigd zijn.

Direct prijs aanvragen Vrijblijvend scherpste prijs!