Mascotte pak laten maken in eigen vorm

Wil je een professioneel mascotte pak laten maken? Dan kunnen wij helpen! Niets is te gek: van een dier tot wandelende pizza en van een superheld tot een mascotte pak in de vorm van een product. Wij toveren jouw idee om tot een levende illustratie. Heb je nog geen specifiek mascotte pak in gedachten, maar heb je wel een doel? Dan helpen we je graag op weg!

Van A tot Z: mascotte pak ontwerpen

Wij begeleiden je van A tot Z bij het ontwerpen van een mascotte pak. Het begint bij het op papier brengen van je idee. Je bepaalt zelf hoe het kostuum eruitkomt te zien. Van de vorm tot de afmetingen en van de kleding tot de accessoires. We vertalen jouw wensen naar een digitaal voorbeeld van de voor-, achter- en zijkant. Dit geeft je een goed beeld van het uiteindelijke resultaat!

Mascotte pak op maat gemaakt

Mascotte pakken laten maken? Dan ben je bij mascotte fabrikant Promoboer aan het juiste adres. Het begint allemaal met het idee van een karakter. Van een dier tot wandelende batterij, wij hebben de ervaring om het idee om te toveren tot levende illustratie. Heb je nog niet een specifiek karakter in gedachten? Dan denken we graag creatief met je mee. Doorloop onderstaande stappen en laat een mascotte pak op maat maken.

Stap 1. Vorm van het mascotte pak ontwerpen

Als je een mascotte pak op maat wilt laten maken, dan bepaal je zelf de vorm. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe breng je het idee op papier? Wij willen het je zo makkelijk mogelijk maken en bieden daarbij verschillende opties. Je mag de omschrijving van de vorm uittypen of schetsen. Het is ook mogelijk om een voorbeeld toe te sturen, bijvoorbeeld van iets dat je gezien hebt op internet. Je mag ons natuurlijk ook bellen om samen te brainstormen over je idee en geven waar nodig advies.

Stap 2. Van idee tot digitaal voorbeeld

Heb je de definitieve vorm vastgesteld? Dan gaan onze vormgevers en ontwerpers aan de slag met je idee. Zij maken de vertaalslag van idee naar schets en uiteindelijk naar een digitaal voorbeeld. Je krijgt een overzicht met voorbeelden van het zij-, voor- en achteraanzicht van het uiteindelijke pak. Dit geeft een duidelijk beeld van de mascotte. Ook de posities van eventuele logo’s worden verwerkt in deze illustratie.

digitaal voorbeeld mascotte pak ontwerp

Ben je niet helemaal tevreden over het digitaal voorbeeld? Dan kunnen wij het voorbeeld naar wens aanpassen, net zo lang totdat je tevreden bent. Het kan zijn dat het digitale voorbeeld licht afwijkt van de vorm die je hebt doorgegeven. Dit kan er bijvoorbeeld mee te maken hebben dat het hoofd ten opzichte van de romp te groot is. Indien dit het geval is, dan zullen wij dit benadrukken bij het aanleveren van het digitale voorbeeld.

Stap 3. Materiaal van het mascotte pak

Ben je tevreden over het digitale voorbeeld en heb je akkoord gegeven? Dan gaan we het mascotte pak tot leven brengen. In de eerste fase maken we een prototype. Dit prototype is een blanco model, meestal in de kleur van het gebruikte materiaal. Hieronder leggen we uit welke materialen we gebruiken en waarom.

Elastisch materiaal voor de armen en benen (om te bewegen)

Voor het grootste deel maken wij gebruikt van EVA schuim materiaal. Dit materiaal is elastisch, sterk, waterbestendig, makkelijk bewerkbaar, milieuvriendelijk en ademend. Ideaal voor bewegelijke armen en benen, zodat de drager zich goed kan bewegen in het mascottepak.

Veerkrachtig materiaal voor de buik (om te knuffelen)

Voor de grote oppervlaktes, zoals de buik of rug, maken wij ook veel gebruik van sponsmateriaal. Dit materiaal is veerkrachtig, licht van gewicht en ademend. Dit materiaal komt snel weer terug in de oorspronkelijke vorm en is daarom uitermate geschikt om mee te knuffelen.

eigen mascotte pak ontwerpen

Stap 4. Mascotte pak bekleden en aankleden

Vervolgens gaan we het blanco mascotte pak bekleden en aankleden. De bekleding is de eerste stap, want hoe wil je bijvoorbeeld de blote armen en poten bekleden? Wil je een harige basis of meer een gladde basis? Daarna gaan we het mascotte pak aankleden met een shirt, broek, jas of een ander kledingstuk naar wens. Deze kledingstukken brengen het mascotte pak echt tot leven. De finishing touch zijn de accessoires, zoals een pet, tennisracket of ander voorwerp dat symbool staat voor je organisatie.

materiaal mascotte pak aankleding

Bekleding

We kunnen de mascotte bekleden met meerdere soorten materialen die allemaal hun voordelen en nadelen hebben. We gebruiken het type stof dat ons de look geeft die je wilt, maar we zullen nooit inleveren op de kwaliteit. Bij een dieren macotte maken wij bijvoorbeeld vaak gebruik van stof dat voor een harige look zorg.

op maat gemaakt mascotte pak met kleding

Kleding

Vervolgens kun je het mascotte pak aankleden met kledingstukken. Veel gekozen kledingstukken zijn een broek, jas of pet. Daarnaast is nog veel meer mogelijk, zoals sokken, zweetbandjes, een t-shirt of een trui. Wij kunnen deze kledingstukken bedrukken of personaliseren met een logo of andere gewenste opdruk. Door je mascotte pak aan te kleden komt deze echt tot leven.

goedkope mascotte pakken met accessoires

Accessoires

Tot slot is het mogelijk om accessoires te laten maken, bijvoorbeeld voorwerpen die symbool staan voor je organisatie of evenement. Denk maar eens aan een tennisracket voor een mascotte van de plaatselijke tennisvereniging. Of een losse pizza voor de plaatselijke pizza bezorger. Als je mascotte door de winkelstraat gaat lopen, dan kun je deze ook een bord met reclame laten vasthouden.

Stap 5. Hoofd van het mascotte pak

Voor het vormen van het hoofd worden diverse soorten hard en flexibel schuim gesneden en tot basisvorm gevormd. Zodra het hoofd is gevormd, bouwt de ontwerper - met behulp van het digitale voorbeeld - de kenmerken van het hoofd op. Daarna worden gaten gesneden voor de gelaatstrekken en wordt de helm geïnstalleerd. Het hoofd wordt getest op voldoende zichtbaarheid, goede beweging en uitlijning met de rest van het kostuum. Vervolgens wordt het hoofd bedekt met stof, wordt het vastgelijmd en worden de naden dichtgenaaid. Tot slot kan er een ventilator worden geïnstalleerd om de drager van frisse lucht te voorzien.

Stap 6. Handen en voeten van het mascotte pak

De handen en voeten worden op een vergelijkbare manier als het hoofd gemaakt. Het binnenste deel wordt gemaakt van ademend en flexibiel schuim om ervoor te zorgen dat de mascotte de juiste lichaamsvorm behoudt. Ook de vorm van de voeten wordt uit schuim gesneden en van een dikke rubberen zool voorzien om een ​​maximale levensduur te garanderen. De binnenkant van de voeten kan voorzien worden van een verstelbare voet, zodat mensen met een verschillende schoenmaat het mascotte pak gewoon kunnen dragen. De handen worden vrijwel altijd in een one-size-fits-most formaat gemaakt.

Stap 7. Maat van de pakken

Onze op maat gemaakte mascotte pak kunnen gemaakt worden in iedere gewenste maat. Als er een specifiek persoon in moet lopen, dan kunnen wij het mascotte pak helemaal op maat produceren. Wanneer er meerdere mensen in het mascotte pak plaats gaan nemen, dan maken we het mascotte pak in een standaard maat. Bij een standaard maat kun je denken aan de maat S voor dragers tussen de 1.60 tot 1.70 meter. Als je een mascotte pak wilt voor mensen tussen de 1.80 en 1.90 meter is dat natuurlijk geen enkel probleem. We maken het mascotte pak helemaal naar wens, dus de gewenste maat kun je bij de aanvraag aan ons doorgeven.

Maat Hoogte in cm
S 160-170
M 170-180
L 180-190
XL 190-200
Op maat Naar wens
Direct prijs aanvragen Vrijblijvend scherpste prijs!

Waarom laten bedrijven een mascotte pak ontwerpen?

Mascotte pakken kom je overal tegen: in winkels, verspreid over het stadscentrum, bij sportverenigingen en bij allerlei evenementen. Waar je ook komt, het is vaak geen verrassing om iemand te gezien gekleed als een soort dier, stripfiguur of als product. Maar waarom laten bedrijven een mascotte paken maken en wat zijn de voordelen?

1. Mascotte pak vergroot de naamsbekendheid

Mascottes zijn in de eerste plaats een fantastische manier om de naamsbekendheid te vergroten. Je kunt je als nieuw bedrijf laten zien aan je potentiële klanten, maar je kunt ook je bestaand merk een enorme boost geven of een nieuw product of dienst promoten. Mascotte pakken die rondlopen vallen op bij de mensen en zullen daarom in hun geheugen blijven zitten. Er is daarom geen betere manier om de merkbekendheid te vergroten dan door je merk of product rond te laten lopen tussen potentiële klanten!

2. Mascotte spreekt een brede doelgroep aan

Met een mascotte pak spreek je niet slechts één type persoon of doelgroep aan, maar juist een hele brede doelgroep. Met name diegene die het mascotte kostuum draagt zal merken dat je een breder publiek kunt aanspreken dan de meer traditionele vorm van adverteren. Bovendien beperkt een op maat gemaakt mascotte pak zich niet tot één land of taal, maar juist wereldwijd. Denk maar eens aan de bekende mascotte pakken die rondlopen in Disneyland Parijs.

voordelen mascotte pak laten maken

3. Mascotte pak zorgt voor een groot bereik tegen lage kosten

Op maat gemaakte mascottes zorgen voor een groot bereik tegen relatief lage kosten. Het is een investering voor de langere termijn. Je betaalt één keer voor het maken van een mascotte pak en kunt het keer en keer aantrekken. Ook gaat het mascotte pak bij goed onderhoud jarenlang mee. En dat terwijl veel andere vormen van marketing veel korter zijn en tegen hogere kosten, bijvoorbeeld een eenmalige advertentie in een Nederlands dagblad.

Direct prijs aanvragen Vrijblijvend scherpste prijs!

Maatwerk mascotte pakken

Vraag 1. Wat kost het om een mascotte pak te laten maken?

Elk mascotte pak wordt geheel op maat gemaakt. De prijs van een mascotte pak is afhankelijk van meerdere factoren. Je kunt denken aan de complexiteit en detail in ontwerp, accessoires als kleding zonnebril of een hoed, aantal stuks en de levertijd. Een extra snelle levertijd zal extra kosten met zich meebrengen en meerdere dezelfde mascottes zullen veel goedkoper zijn dan een enkele. Ook een groot mascotte pak, waar meer materiaal voor nodig is, zal duurder zijn dan alleen een mascotte hoofd.

mascotte kostuum in vorm van een product

Vraag 2. Kunnen jullie de mascotte pak op maat maken voor een specifiek persoon?

Ja, wij kunnen een mascotte pak maken op maat voor een specifiek persoon. Het voordeel hiervan is dat deze extra goed zit bij de specifieke drager, maar een nadeel is dat het pak niet snel door meerdere personen gedragen kan worden, bijvoorbeeld bij een calimiteit. Wil je toch echt graag mascotte pakken in een specifieke maat, dan is dat natuurlijk geen enkel probleem.

reclame maken met mascotte pakken in product vorm

Vraag 3. Wat is de levertijd van een op maat gemaakt mascotte pak?

De levertijd is afhankelijk van je wensen. Normaal gesproken is de levertijd van een mascotte ongeveer 6 tot 8 weken. Op aanvraag kunnen we eventueel sneller produceren als we daar de ruimte voor hebben in ons productieschema. Levertijden gaan in na akkoord concept digitale voorbeeld en ontvangst ondertekende offerte & aanbetaling. Vraag onze medewerkers naar de mogelijkheden die er zijn.

mr patato mascotte pak

Vraag 4. Wij hebben nog geen mascotte pak ontwerp. Kunnen jullie daarbij helpen?

Ja, onze tekenaars ontwerpen met veel plezier een uniek mascotte pak die helemaal past bij je vereniging, bedrijf of marketingcampagne. Het enige dat je hoeft te doen is een voorbeeld aan te leveren, bijvoorbeeld een afbeelding van het internet, of een omschrijving te geven van het gewenste mascotte pak. Wij gaan dan aan de slag met een schets, maken vervolgens een digitaal voorbeeld en gaan na akkoord aan de slag met het definitieve ontwerp en de productie.

superhelden mascotte pak mr incredible

Vraag 5. Wat is de levertijd van een op maat gemaakt mascotte pak?

De levertijd is afhankelijk van je wensen. Normaal gesproken is de levertijd van een mascotte ongeveer 6 tot 8 weken. Op aanvraag kunnen we eventueel sneller produceren als we daar de ruimte voor hebben in ons productieschema. Levertijden gaan in na akkoord concept digitale voorbeeld en ontvangst ondertekende offerte.

mcdonalds kostuum looppak ontwerpen patatpak

Vraag 6. Is het ook mogelijk om alleen een hoofd te bestellen?

Ja, als mascotte pak fabrikant bieden wij je die mogelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld je eigen kleding hebt, dan kun je het effect van een mascotte pak ook bereiken door alleen het hoofd te bestellen. Sterker nog, het is mogelijk om ook andere onderdelen los te bestellen. Liever alleen de romp en juist geen hoofd? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

mascotte pakken

Vraag 7. Hoe kan ik custom mascotte pakken onderhouden?

Het regelmatig en zorgvuldig onderhouden van een mascotte pak verlengt de levensduur. Hoe vaker je het pak draagt, hoe lager de kosten per campagne uiteindelijk zijn. En laat dat nou net een belangrijk onderdeel van marketing zijn: kostenefficiëntie. Je kunt het mascotte pak onderhouden door het schoon te maken, te wassen en uit te hangen na gebruik. Is er iets kapot? Laat het pak dan repareren!

mascotte pakken onderhoud wassen repareren schoonmaken

Vrijblijvende prijsopgave een mascotte pak op maat

Heb je interesse gekregen in een mascotte pak op maat? Vul dan het contactformulier in. Vertel ons daar meer over je wensen, bijvoorbeeld over de gewenste vorm van het pak en de deadline. Je ontvangt binnen 24 uur reactie per mail of per telefoon. Heb je andere vragen over het laten maken van een mascotte pak? Ook dan kun je gebruikmaken van onderstaande offerte button.

Direct prijs aanvragen Vrijblijvend scherpste prijs!