string(10) "/frisbees/"

Goedkope frisbees als relatiegeschenk

Voor goedkope frisbees met logo bent u bij Promoboer aan het juiste adres. De bekende plastic frisbee is populair en kunnen wij van een grote opdruk voorzien. Deze plastic goedkope frisbees kunnen wij snel leveren in elke gewenste kleur. Ditzelfde geldt voor de nylon opvouwbare frisbees, welke gemakkelijk opgevouwen en meegenomen kunnen worden. Wij leveren al bedrukte frisbees bij een kleine oplage vanaf 500 stuks.

Bedrukte frisbees met logo, tekst of andere opdruk

Gaat u de frisbee met logo inzetten als relatiegeschenk of voor marketingacties? Dan raden wij aan om de goedkope frisbees te laten bedrukken met logo, afbeelding, tekst of andere boodschap die u wilt communiceren. Wij kunnen de frisbees bedrukken in 1 of meerdere kleuren, maar ook full-colour. Bij de opvouwbare frisbees is het mogelijk om het bijgeleverde zakje te bedrukken. Bedrukte frisbees zijn geschikt leuk voor sport en spel activiteiten op het strand, de heide, de straat of in de tuin. En nog belangrijker: een bedrukte frisbee heeft een groot bereik en is daarom één van de meest populaire promotieartikelen om weg te geven.

Overzicht frisbees bedrukken
Plastic frisbees
Nylon opvouwbare frisbees
Ring frisbee
Boomerangs
Touw frisbees
Lichtgevende frisbee

Gepersonaliseerde frisbees voor reclame- en promotiedoeleinden

Iedereen kent frisbeeën als het overgooien van een vliegende schijf op vakantie, tijdens zonnige dagen aan het water of op een zondag in het park. Een recreatieve vorm van lichaamsbeweging (met of) zonder wedstrijdelement. Maar frisbee is zoveel meer en populair als relatiegeschenk. Het oppervlak leent zich uitstekend voor een opdruk in één of meer kleuren. Het is een zomers en sportief relatiegeschenk dat in verschillende kleuren te bestellen is. Wij vertellen graag wat meer over de frisbee en het inzetten van promotionele frisbees voor marketingdoeleinden.

 1. Wat is een frisbee?
 2. In welke kleur zijn frisbees verkrijgbaar?
 3. Van welk materiaal worden frisbees geproduceerd?
 4. Frisbees bedrukken voor reclame doeleinden
 5. Op welke wijze worden frisbees bedrukt?
 6. Hoe komt het dat een frisbee door de lucht vliegt?
 7. Hoe kan het beste gegooid worden met een frisbee?
 8. Sport en spel activiteiten met frisbees
 9. Wat voor professionele sporten worden gespeeld met frisbees?
 10. Is het mogelijk om kleine oplage frisbees te bestellen?

1. Wat is een frisbee?

Een frisbee is een andere woord voor vliegende schijf en wordt veel gebruikt als speelgoed voor sport en spel activiteiten. Goedkope frisbees zijn gewoonlijk uitgevoerd in plastic, hebben een diameter van ongeveer 20 tot 30 cm en een boord. Ze zijn ontworpen om aerodynamisch te vliegen en rond te draaien wanneer ze gegooid worden. Ze kunnen met de hand worden gevangen. Het speelgoed is ook erg populair bij honden. De eerste frisbee werd geproduceerd op 13 januari 1957. Het wereldrecord van de verst gegooide frisbee is 250 meter en werd in 2002 behaald door professioneel frisbeeën Christian Sandström uit Zweden.

diverse frisbees voor sport en spel

2. In welke kleur zijn frisbees verkrijgbaar?

De kleur is een belangrijk onderdeel van de bedrukte frisbees. Het is namelijk het eerste wat bij uw klanten zal opvallen. Het is dus van belang dat u de juiste kleur kiest die past bij uw bedrijfslogo. Bij ons kunt u kiezen uit alle denkbare kleuren frisbees met logo. De onderstaande kleuren houden wij op voorraad en kunnen wij snel leveren. Het is daarnaast ook mogelijk om bedrukte frisbees in PMS kleur te laten produceren.

Welke kleur is het beste voor een frisbee?

Dat is afhankelijk waar u de bedrukte frisbees voor gaat gebruiken. Voor promotionele doeleinden is een frisbee bedrukken in een kleur van uw huisstijl waarschijnlijk belangrijk. Voor (professionele) frisbee spellen is het belangrijk dat de frisbees met logo goed gezien worden. Bij sommige spellen is het zelfs belangrijk dat de kleur voldoet aan de spelregels. De bedrukte frisbees mogen bijvoorbeeld niet in dezelfde kleur zijn als het shirt van de teams, want dan zijn de frisbees met logo bij het vangen af en toe slecht zichtbaar.

3. Van welk materiaal worden bedrukte frisbees geproduceerd?

De goedkope frisbees uit ons assortiment produceren wij van verschillende materialen. Onze meest verkochte bedrukte frisbees produceren wij van goedkoop plastic of opvouwbaar nylon. Daarnaast produceren wij ook goedkope frisbees van touw.

De goedkoopste frisbees uit ons assortiment zijn de kunststof of plastic frisbees. Met deze goedkope frisbees kan goed gefrisbeed worden omdat de schijf weinig weerstand heeft van de wind. Hierdoor heeft diegene die de bedrukte frisbee gooit ook een betere controle over de schijf en is ervaring dus niet vereist. Vanwege de prijs en het gebruikersgemak is dit onze meest populaire frisbee met logo uit het assortiment.

Het materiaal van de opvouwbare frisbees van nylon maakt het mogelijk om de bedrukte frisbee compact op te vouwen. Daardoor is deze gemakkelijk mee te nemen is op vakantie, naar het park, de camping of ergens waar genoeg ruimte is om te spelen met de frisbee met logo. De vliegende schijf is tevens platter dan de plastic frisbees omdat deze geen rand heeft. Zonder rand vergt het gooien van deze frisbees wel enige ervaring. De bedrukte frisbees kunnen eventueel worden verpakt in een leuk nylon zakje met bedrukking, zodat het een leuk relatiegeschenk is om weg te geven.

opvouwbare frisbees opvouwen

Daarnaast hebben wij ook nog frisbees van touw. Deze frisbees zijn vooral populair bij honden. Dat komt vanwege het touw materiaal, waar de hond dan op kan bijten. Het materiaal is niet slecht voor de hond en zal lange tijd gebruikt kunnen worden. In tegenstelling tot een plastic frisbee, want deze zal snel stuk gaan als de hond er iedere keer in bijt.

4. Promotionele frisbees bedrukken

Als fabrikant kunnen wij goedkope frisbees bedrukken met uw logo, tekst of andere gewenste opdruk. Een bedrukte frisbee met logo is leuk om weg te geven in de zomer. Zo kunt u bijvoorbeeld een frisbee bedrukken met een motiverende tekst en deze weggeven op scholen en verenigingen. De leerlingen zullen de bedrukte frisbees zeker waarderen en meenemen op vakantie. Er zijn eindeloze mogelijkheden om frisbees te bedrukken en uw relaties te verrassen met een unieke relatiegeschenk frisbee. Wij bespreken de populairste.

Frisbees met logo

De meeste bedrijven laten frisbees bedrukken met een bedrijfslogo. Aangezien een bedrijfslogo meestal uit twee kleuren bestaat, laten bedrijven deze meestal goedkoop bedrukken door middel van een tampondruk of zeefdruk. Bestaat het logo uit meer dan vier kleuren, dan kunnen wij de frisbees bedrukken in full colour.

Frisbees met afbeelding

De full colour stickerprint maakt het ook mogelijk om een afbeelding op de frisbee te drukken. Bij een afbeelding kunt u denken aan een foto van een persoon of een groepsfoto van uw personeel. Dit komt voor bij bedrijven die iets te vieren hebben. Dit kan van alles zijn: een jubileum, lokale sportdag of zelfs een trouwfeest. Maar ook gewoon inzetbaar als zomers relatiegeschenk voor diverse relaties.

Frisbees met tekst, boodschap of slogan

Naast een afbeelding zijn ook frisbees met tekst populair. De tekst bestaat meestal uit bedrijfsinformatie, zoals contactgegevens of een websiteadres. Andere voorbeelden zijn frisbees met slogan. Vaak kiezen bedrijven ervoor om een boodschap of slogan te communiceren.

Kunnen logo en tekst worden gecombineerd als opdruk?

Het is ook mogelijk om uw logo te combineren met tekst. Hier kan gedacht worden aan uw contactgegevens in combinatie met uw bedrijfslogo. Op deze manier kunt u bedrijfsgegevens direct communiceren naar de ontvangers van de frisbee.

5. Verschillende technieken voor het bedrukken van frisbees

Het oppervlakte van de goedkope frisbees leent zich goed voor een opdruk. Als fabrikant hanteren wij verschillende druktechnieken. De druktechniek is afhankelijk van het materiaal, maar is ook afhankelijk van het aantal kleuren waaruit uw opdruk bestaat. Wij bespreken de mogelijkheden in het kort.

Tampondruk op de frisbee (plastic)

Bij de plastic frisbees hanteren wij vaak de tampondruk. Een tampondruk vindt plaats door middel van een rubberen 'stempel'. Allereerst wordt het ontwerp fotografisch op een metalen plaatje (diche) aangebracht. Vervolgens wordt deze diche met de stempel op de frisbee gedrukt. Prijs is afhankelijk van het aantal kleuren tot een maximum van drie.

Heat transfer op de frisbee (plastic)

Het is ook mogelijk om de frisbee full colour te bedrukken door middel van een warmtetransfer. Deze manier van bedrukken is ideaal voor afbeeldingen of logo’s met een kleurenverloop. De instelkosten bij deze methode zijn vrij hoog, waardoor het pas bij grote afname goedkoop zal worden. Dan worden de vaste kosten namelijk gedeeld door het aantal frisbees (variabel) dat u wilt laten bedrukken.

Stickerprint op de frisbee (plastic)

Kiest u voor een plastic frisbee en wilt u deze full colour bedrukken, dan bieden wij u ook de mogelijkheid om een stickerprint op de goedkope frisbee aan te brengen. De bedrukte sticker wordt dan op de vliegende schijf geplakt. Vanwege de drukkosten raden wij deze methode zelfs aan bij een laag aantal frisbee die u full colour wilt laten bedrukken.

Zeefdrukken (nylon)

Bij textiel, zoals de opvouwbare frisbee van nylon, kunnen wij ook zeefdrukken. Het principe van zeefdruk is simpel. Het ontwerp aangebracht op de zeef van het zeefdrukraam. Vervolgens wordt de frisbee onder de zeef gelegd en de opdruk op de frisbee gedrukt. De prijs is afhankelijk van het aantal kleuren en gaat tot een maximum van vier.

6. Hoe komt het dat een frisbee door de lucht vliegt?

Dat komt door de wet van Bernoulli, en de verklaring is dezelfde als waarom een vleugel van een vliegtuig liftkracht heeft, of een voetbal die ronddraait ook afbuigt. Als lucht een hoge snelheid heeft, is de druk lager. Doordat een vleugel of bedrukte frisbee gebogen is bovenaan en onderaan plat (afgezien van mogelijke holtes), heeft de lucht een verschillende snelheid. Bovenaan snelle lucht, onderaan trage. Dit veroorzaakt een drukverschil en er is dus opwaartse lift kracht die de zwaartekracht tegenwerkt. Bovendien draait een frisbee met logo vaak snel rond, zodat de lucht aan nog extra versnelling onderhevig is wanneer die boven de goedkope frisbee komt. Op de onderstaande foto proberen wij de tekst te versterken door er een beeld van te geven.

waarom vliegen frisbees door de lucht Wat is het effect van de rand van een frisbee?

Het primaire doel van de rand op een bedrukte frisbee is om een vleugelprofiel met een diepe kromming te maken. Als je een goedkope frisbee gooit, komt de rand ervan in contact met de lucht. Als de lucht over de bovenkant van de frisbee met logo stroomt, versnelt deze en neemt de druk af. Hierdoor ontstaat een lift.

Een goedkope frisbee zonder rand kan nog steeds vliegen, maar hij vliegt niet zo goed als een met een rand. Een volledig platte schijf zal vliegen maar de "aanvalshoek" wordt meer een factor om te bepalen hoe goed hij vliegt. Een schijf zonder rand zal tijdens de vlucht minder stabiel zijn. Je kunt een eenvoudig experiment proberen om te zien welke rol de rand speelt in de vlucht van de bedrukte frisbee. Probeer een frisbee ondersteboven te gooien en vergelijk je resultaten met het gooien van een frisbee op de normale manier.

7. Hoe kan het beste gegooid worden met een frisbee?

Frisbeeën is lang niet zo makkelijk als het eruitziet en dat komt vooral doordat het best lastig kan zijn om een frisbee goed (of recht) te gooien. Volg onderstaande stappen om het werpen van de plastic frisbees onder de knie te krijgen.

 1. Pak de bedrukte frisbee stevig vast. Zorg dat uw duim op de frisbee ligt en uw wijsvinger langs de rand ligt. Uw middelvinger, ringvinger en pink liggen tegen de onderkant van de frisbee.
 2. Zet de voeten met een hoek van 90 graden iets uit elkaar. Voor rechtshandige moet de rechtervoet vooraan staan. Voor linkshandigen andersom, dan staat de linkervoet vooraan.
 3. Draai vervolgens de pols een stukje naar het lichaam toe. Zorg dat u de ellenboog omhoog houdt en dat deze naar buiten wijst.
 4. Wijs met de goedkope frisbee in de richting waar u hem naartoe wilt gooien. In veel gevallen zal de ontvanger van de frisbee uw doelwit zijn. Richt de frisbee met logo dan ook op die persoon om hem zo goed mogelijk te gooien.
 5. Beweeg uw arm snel naar voren. Strek de arm en maak, als hij bijna volledig gestrekt is, een snelle polsbeweging om de bedrukte frisbee te gooien. Voor de meest stabiele worp kunt uw hem het beste net boven de navel loslaten.
 6. Zorg precies de juiste hoeveelheid kracht achter de worp. Als u teveel of te weinig kracht zet, zal de frisbee waarschijnlijk een boom of juist regelrecht de grond in vliegen.
wijze van gooien frisbees

8. Sport en spel activiteiten met frisbees

In Nederland is de frisbee is vooral bekend als ontspannen bezigheid. Met de bedrukte frisbees worden veel sport en spel activiteiten ondernomen op het strand, op de camping, op het voetbalveld, in het park of in de achtertuin. Gezellig overgooien met zo'n plastic bord, met de zogenaamde backhand beweging vanuit het tennis. Ideaal op een mooie zomerdag zonder al te veel wind. Als er teveel wind opsteekt zal de frisbee al gauw de kanten opvliegen die niet bedoeld waren. Ook honden spelen graag met frisbees tijdens het uitlaten.

Recreatieve spelletjes met frisbees

Er zijn talloze spelletjes die gespeeld kunnen worden met frisbees met logo. De spelletjes kunnen ingedeeld worden in verschillende categorieën. Er zijn spelletjes waarbij de speler moet mikken of waar men als groep een lummel aanwijst.

Het beste spelletje om mee te beginnen is overgooien. Door de goedkope frisbee over te gooien leert u de fijne kneepjes van het werpen. Dit is belangrijk om andere spelletjes op een leuk niveau mee te kunnen spelen.

Er zijn verschillende spelletjes waarbij u moet mikken met een frisbee. Bijvoorbeeld: stapel een hele boel blikjes of bekertjes op tot een mooie toren en probeer er met bedrukte frisbees zoveel mogelijk omver te keilen.

Ook lummelen is een populair spel. Het is een spelletje dat is komen overwaaien uit andere sporten en dat dus bij verschillende sporten toepasbaar is. De groep moet één à twee frisbees voortdurend laten rondgaan, één speler probeert er eentje te bemachtigen. De lummel moet vervolgens de schijf zien te onderscheppen op een eerlijke manier. Het spel kan overal gespeeld worden, zowel in het park als in een zwembad.

Waar worden ze nog meer voor gebruikt?

Aangezien bedrukte frisbees populair zijn als give-away hebben huishoudens vaak meerdere goedkope frisbees. Er zijn meestal maar één of twee frisbees nodig om een spel te spelen. Gezien de vorm van een frisbee kunnen deze ook voor andere doeleinden worden gebruikt.

 • Als stevige borden om te kamperen. De rand zorgt ervoor dat alles op het bord blijft liggen. Bovendien is het materiaal gemakkelijk te wassen.
 • Voor het knutselen. Het zijn goede kralenbakken en zorgen ervoor dat je kralen niet wegrollen. Ook te gebruiken om verf op aan te brengen om te kunnen schilderen.

9. Wat voor professionele sporten worden gespeeld met frisbees?

Wat weinig mensen weten is dat er verschillende officiële frisbeesporten zijn. Zelfs op professioneel niveau, waar gespeeld word met een wedstrijd frisbee. In Nederland nog niet enorm populair, maar de sport is wel opkomend. Er zijn tientallen sporten, maar de meest populaire hebben wij op een rijtje gezet. In het kort komen ook de spelregels aan bod.

ultimate frisbee
Ultimate frisbee

De meeste bekende frisbeesport is Ultimate, een teamsport die zowel buiten (op gras of op het strand) als binnen (in een sporthal) gespeeld wordt. Ultimate wordt gespeeld door 2 teams, die punten kunnen scoren door de bedrukte frisbee te vangen in het doelgebied van de tegenstander (een afgebakend stuk van het speelveld). Lopen met de frisbee is niet toegestaan, lichamelijk contact ook niet, en als je de frisbee hebt moet je die binnen 10 seconden doorgooien.

disc golf
Disc golf

Dan heb je ook nog Disc golf. Het is gebaseerd op “gewoon” golf, maar dan met een frisbee. Disc Golf is een individuele buitensport die veel precisie en nauwkeurigheid vereist. Je speelt een aantal holes waarbij je in zo min mogelijk worpen de frisbee in de polehole probeert te gooien. De holes zijn natuurlijk ook anders; bij frisbee golf moet je de frisbee in een speciale metalen “basket” gooien.

flying disc freestyle
Flying disc freestyle

Flying disc freestyle, ook bekend als freestyle frisbee, is een sport en uitvoerende kunst die wordt gekenmerkt door creatieve, acrobatische en atletische manoeuvres met een vliegende schijf. Freestyle wordt individueel of vaker uitgevoerd in groepen, zowel op competitieve als op recreatieve manier. Het is een jury-sport waarbij (vaak op swingende muziek) het doel is om de mooiste trucjes met een frisbee te laten zien.

disc dog frisbee
Disc dog

Toen ontdekt werd dat honden graag de traag vliegende schijven vangen werden er speciale frisbees ontworpen van buigzaam materiaal waardoor de frisbee minder schade oploopt. Dit leidde tot zogenaamde Disc dog-wedstrijden, waarbij honden als vangers tegen elkaar uitkomen. Bij het spelen van dog frisbee moet een schijf worden gegooid en is het de bedoeling dat de hond de schijf vangt. De schijf moet met een speciale techniek gegooid worden en zoals bij eigenlijk alle vormen van hondensport is het samenwerken met de hond en de band die daardoor ontstaat, hetgeen dat deze sport zo mooi maakt.

10. Is het mogelijk om kleine oplage bedrukte frisbees te bestellen?

Ja, dat is mogelijk. Op deze manier is het voor kleine bedrijven, scholen en verenigingen ook leuk om bedrukte frisbees met logo te bestellen. Als groothandel bieden wij u de mogelijkheid om goedkope frisbees te kopen bij een minimale afname van 500 stuks. Hoe hoger het aantal, des te goedkoper de stukprijs van bedrukte frisbees zal zijn. Dit heeft te maken met de instelkosten, drukkosten en transportkosten van de frisbees. Bij een hoger aantal frisbees met logo zullen deze kosten dus gedeeld worden door een hoger aantal.


offerte frisbees