Het regelmatig en zorgvuldig onderhouden van een mascotte pak verlengt de levensduur enorm. Hoe vaker je het pak draagt, hoe langer de kosten per campagne uiteindelijk zijn. En laat dat nou net een belangrijk onderdeel van marketing zijn: kostenefficiëntie. In dit artikel geven wij een aantal tips om de levensduur van je mascotte pak te vergroten.

Schoonmaken

Wanneer het hoofd, de schoenen of de staart van je mascotte moeten worden schoongemaakt (om lichte vlekken te verwijderen), wordt het ten zeerste aanbevolen om een ​​professionele schoonmaakdienst in te schekelen. Als je zelf vlekken wilt verwijderen, breng dan gewoon verdund vloeibaar wasmiddel aan op de vlek. Gebruik een lichte borstel en wrijf lichtjes over het aangetaste gebied totdat de vlek verdwenen is. Gebruik een doek om het wasmiddel van het getroffen gebied te verwijderen en enkele uren volledig te laten drogen.

Wassen

mascotte pakken onderhoud wassen repareren schoonmaken

De handschoenen, het shirt, de binnen- en buitenkant van je mascotte zijn wasbaar in de machine. Voor het beste resultaten raden wij om een ​​professionele schoonmaakservice in te schakelen om de beste resultaten te garanderen. Zorg ervoor dat je de onderdelen van de behuizing demonteert voordat je gaat schoonmaken. Als je er niet voor kiest om het kostuum professioneel te laten reinigen, zorg er dan voor dat je het met een zachte cyclus in koud water wast en laat het aan de lucht hangen/drogen. Gebruik geen droger om het lichaam van het mascotte pak te drogen.

Uithangen na gebruik

Het wordt ten zeerste aanbevolen om het mascotte pak na elke uitvoering te laten luchten, het liefst in de frisse buitenlucht. Het hoofd moet met een droge doek worden drooggeveegd als zich tijdens de voorstelling zweet heeft opgehoopt. Een zachte, niet-vloeibare luchtverfrisser of deodorant kan worden gebruikt om de binnenkant van het hoofd op te frissen.

Repararen

Na verloop van tijd kan het mascotte pak door ouderdom en gebruik gaan slijten en moet hij worden gerepareerd. Kleine reparaties kunnen naar eigen manier worden uitgevoerd, zoals kapotte naden en/of scheuren. Voor grote repraties raden wij aan om een speciaalzaak in arm te nemen, deze hebben ervaring met zulke reparaties en kunnen ervoor zorgen dat het mascotte pak nog jaren meegaat.

Direct prijs aanvragen Vrijblijvend scherpste prijs!