string(26) "/frisbees/frisbee-sporten/"

Wat is een frisbee?

Een frisbee is eigenlijk een soort vliegende schijf. De meest populaire frisbees zijn gemaakt van plastic en hebben een diameter van ongeveer 20 tot 30 centimeter. De frisbees zijn geproduceerd om aerodynamisch rond te vliegen wanneer deze geworpen worden door een persoon. De allereerste frisbee stamt uit het jaar 1957 van de vorige eeuw.

Door wie worden frisbees gebruikt?

Frisbees worden niet alleen op een recreatieve manier gebruikt, zoals voor plezier een frisbee over te gooien op het strand of in het park. Tevens worden frisbees geworpen door mensen met honden die de frisbee gebruiken als speeltje om de hond mee te vermaken of te trainen. Frisbees zijn echter ook bekend als object bij enkele sporten. De frisbee is dan net als een voetbal het object om de sport mee te kunnen spelen. Enkele sporten die gebruik maken van frisbees zijn:

  • Ultimate frisbee
  • Guts
  • Diskgolf
  • Freestyle

Wat is ultimate frisbee?

Ultimate frisbee is een veldsport waarbij twee teams van vijf personen of zeven personen tegen elkaar spelen. In de zaal (binnen) worden vijf personen gebruikt, terwijl op het strand (buiten) zeven personen tegenover elkaar staan. Het doel van het spel is dat de frisbee gevangen wordt in de eindzone van de tegenstander. Echter is dit niet zo simpel, omdat er niet gelopen mag worden en de frisbee moet binnen ongeveer 10 seconde weer overgegooid worden. Lichamelijk contact is ten strengste verboden bij ultimate frisbee. Het mooie van deze sport is, dat er geen scheidsrechter bij het spel betrokken is. Sinds 2015 is deze sport officieel erkend door het IOC. De officiële frisbee heeft een diameter van 27,5 centimeter en weegt ongeveer 175 gram. In Nederland zijn er ongeveer zo’n dertig ultimate frisbee verenigingen. Wanneer u voor eigen plezier op het strand dit spel wilt spelen, kunt u natuurlijk ook een eigen goedkope opvouwbare frisbee gebruiken.

plastic frisbee

Wat zijn de overige sporten met een frisbee?

Guts is een spelvariant waarbij de frisbee gebruikt wordt als een trefbal. Bij het vangen van de frisbee is de persoon die hem gooit af. Wanneer een persoon geraakt wordt en de frisbee wordt niet gevangen, dan is deze persoon uitgeschakeld. Bij diskgolf wordt de frisbee gebruikt als golfbal. De bedoeling van dit spel is, is dat de frisbee in zo’n minmogelijk beurten in een korf wordt geworpen (hole bij golfen). Het spel kan lastiger gemaakt worden wanneer er obstakels zijn, zoals bomen en struiken. Freestyle is een discipline waarbij één persoon allerlei knappe trucjes doet met de frisbee, zoals de frisbee laten draaien op één vinger.

Waarom frisbees bedrukken?

In de zomer is het bedrukken van een frisbee een mooie ‘give away’ voor iedere persoon in Nederland. Het is tevens een mooie manier van promotie maken, wanneer uw logo op de frisbees gedrukt wordt en deze op alle stranden en parken van Nederland rond vliegen. Onze frisbees kunnen bedrukt worden op veel verschillende manier tot zelfs een volledige full colour bedrukking. Kortom, frisbees bedrukken kan zowel voor recreatieve als sportieve doeleinden.

frisbees bedrukken met logo