diverse frisbees voor sport en spel

In Nederland is de frisbee is vooral bekend als ontspannen bezigheid. Met de frisbees worden veel sport en spel activiteiten ondernomen op de camping, op het voetbalveld, in het park of in de achtertuin. Gezellig overgooien met zo'n bord, met de zogenaamde backhand beweging vanuit het tennis. Ideaal op een mooie zomerdag zonder al te veel wind. Als er teveel wind opsteekt zal de frisbee al gauw de kanten opvliegen die niet bedoeld waren. Ook honden spelen graag met frisbees tijdens het uitlaten.

Recreatieve spelletjes met frisbees

Er zijn talloze spelletjes die gespeeld kunnen worden met frisbees. De spelletjes kunnen ingedeeld worden in verschillende categorieën. Er zijn spelletjes waarbij de speler moet mikken of waar men als groep een lummel aanwijst. Het beste spelletje om mee te beginnen is overgooien. Door de frisbee over te gooien leert u de fijne kneepjes van het werpen.

Wat voor professionele sporten worden gespeeld met frisbees?

Wat weinig mensen weten is dat er verschillende officiële frisbeesporten zijn. Zelfs op professioneel niveau, waar gespeeld word met een wedstrijd frisbee. In Nederland nog niet enorm populair, maar de sport is wel opkomend. Er zijn tientallen sporten, maar de meest populaire hebben wij op een rijtje gezet. In het kort komen ook de spelregels aan bod.

ultimate frisbee

Ultimate frisbee

De meeste bekende frisbeesport is Ultimate, een teamsport die zowel buiten (bijvoorbeeld op het gras) als binnen (in een sporthal) gespeeld wordt. Ultimate wordt gespeeld door 2 teams, die punten kunnen scoren door de frisbee te vangen in het doelgebied van de tegenstander (een afgebakend stuk van het speelveld). Lopen met de frisbee is niet toegestaan, lichamelijk contact ook niet, en als je de frisbee hebt moet je die binnen 10 seconden doorgooien.

disc golf

Disc golf

Dan heb je ook nog Disc golf. Het is gebaseerd op “gewoon” golf, maar dan met een frisbee. Disc Golf is een individuele buitensport die veel precisie en nauwkeurigheid vereist. Je speelt een aantal holes waarbij je in zo min mogelijk worpen de frisbee in de polehole probeert te gooien. De holes zijn natuurlijk ook anders; bij frisbee golf moet je de frisbee in een speciale metalen “basket” gooien.

flying disc freestyle

Flying disc freestyle

Flying disc freestyle, ook bekend als freestyle frisbee, is een sport en uitvoerende kunst die wordt gekenmerkt door creatieve, acrobatische en atletische manoeuvres met een vliegende schijf. Freestyle wordt individueel of vaker uitgevoerd in groepen, zowel op competitieve als op recreatieve manier. Het is een jury-sport waarbij (vaak op swingende muziek) het doel is om de mooiste trucjes met een frisbee te laten zien.

disc dog frisbee

Disc dog

Toen ontdekt werd dat honden graag de traag vliegende schijven vangen werden er speciale frisbees ontworpen van buigzaam materiaal waardoor de frisbee minder schade oploopt. Dit leidde tot zogenaamde Disc dog-wedstrijden, waarbij honden als vangers tegen elkaar uitkomen. Bij het spelen van dog frisbee moet een schijf worden gegooid en is het de bedoeling dat de hond de schijf vangt. De schijf moet met een speciale techniek gegooid worden en zoals bij eigenlijk alle vormen van hondensport is het samenwerken met de hond en de band die daardoor ontstaat, hetgeen dat deze sport zo mooi maakt.

Hoe kan het beste gegooid worden met een frisbee?

Frisbeeën is lang niet zo makkelijk als het eruitziet en dat komt vooral doordat het best lastig kan zijn om een frisbee goed (of recht) te gooien. Volg onderstaande stappen om het werpen van de frisbees onder de knie te krijgen.

wijze van gooien frisbees
  1. Pak de frisbee stevig vast. Zorg dat uw duim op de frisbee ligt en uw wijsvinger langs de rand ligt. Uw middelvinger, ringvinger en pink liggen tegen de onderkant van de frisbee.
  2. Zet de voeten met een hoek van 90 graden iets uit elkaar. Voor rechtshandige moet de rechtervoet vooraan staan. Voor linkshandigen andersom, dan staat de linkervoet vooraan.
  3. Draai vervolgens de pols een stukje naar het lichaam toe. Zorg dat u de ellenboog omhoog houdt en dat deze naar buiten wijst.
  4. Wijs met de frisbee in de richting waar u hem naartoe wilt gooien. In veel gevallen zal de ontvanger van de frisbee uw doelwit zijn. Richt de frisbee dan ook op die persoon om hem zo goed mogelijk te gooien.
  5. Beweeg uw arm snel naar voren. Strek de arm en maak, als hij bijna volledig gestrekt is, een snelle polsbeweging om de frisbee te gooien. Voor de meest stabiele worp kunt uw hem het beste net boven de navel loslaten.
  6. Zorg precies de juiste hoeveelheid kracht achter de worp. Als u teveel of te weinig kracht zet, zal de frisbee waarschijnlijk een boom of juist regelrecht de grond in vliegen.
Direct prijs aanvragen Vrijblijvend scherpste prijs!