Een van onze populairste promotionele producten zijn de zadelhoesjes. Met zadelhoesjes kunnen bedrijven een groot bereik realiseren tegen weinig kosten. Het bedrukken van zadelhoesjes is voor alle ondernemingen en bedrijven weggelegd. Van lokale non-profit organisaties tot multinationals. De meeste bedrijven laten zadelhoesjes bedrukken met de door hun aangeleverde boodschap. De boodschap kan van alles zijn. Vervolgens moeten de zadelhoesjes verspreid worden onder de doelgroep (indien aanwezig). Over dit proces en de mogelijkheden vertellen wij u graag meer.

Wilt u de zadelhoesjes zelf verspreiden of dit laten doen door een promotieteam?

Het is mogelijk om de zadelhoesjes campagne zelf uit te voeren. Heeft u zelf geen tijd om de zadelhoesjes te verspreiden of te plaatsen? Dan zijn er in Nederland verschillende marketingcommunicatie bureau's die dit voor u uit handen willen nemen. Deze bedrijven werken bijvoorbeeld samen met promotieteams die de verspreiding van zadelhoesjes verzorgen. De bedrijven hebben een ruime kennis van locaties en werken met promotors uit het hele land. Het verspreiden van zadelhoesjes kunnen zij dan ook snel en efficiënt uitvoeren.

zadelhoesjes op het station verspreiden

Wat zijn populaire locaties om zadelhoesjes te verspreiden?

U heeft ze vast wel eens een keer op de fiets gehad, zadelhoesjes. Er zijn veel plekken waar zadelhoesjes ingezet worden voor een reclamecampagne om de naamsbekendheid te vergroten. De meest populaire locaties op zadelhoesjes te verspreiden of te plaatsen zijn de grote NS stations, zoals Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. De reden waarom er gekozen wordt om zadelhoesjes te distribueren bij stations is, dat veel mensen de stations passeren onderweg naar werk en naar huis. Ieder station in Nederland heeft tevens een zeer grote fietsenstalling, waardoor er snel en gemakkelijk een grote doelgroep bereikt kan worden met een zadelhoesjes campagne.

Andere populaire locaties voor het verspreiden van zadelhoesjes zijn winkelstraten, stadscentrum, toeristisch trekpleisters, evenementen, beurzen, horecagelegenheden, festivals, museums, scholen en universiteiten. De twee belangrijkste factoren voor goede distributie locaties zijn: dat ten eerste er veel fietsen staan en ten tweede dat er veel mensen de fietsen met zadelhoesje passeren. Het gaat er natuurlijk om een zo’n groot mogelijk bereik te hebben met de promotieactie.

zadelhoesjes in winkelcentra verspreiden

Fietsland Nederland voor het verspreiden van zadelhoesjes

Zoals we allemaal weten is Nederland een echt fietsersland. Nergens in de wereld wordt er zoveel gefietst als in Nederland. Het grappige is, dat er in Nederland meer fietsen zijn dan inwoners. Ons land telt zo’n ruim achttien miljoen fietsen (bron: Fietsersbond). Op een doordeweekse dag worden er enkele tientallen miljoenen fietsritten gemaakt, door ongeveer 8 miljoen mensen. Tussen 8.00 en 9.00 uur wordt er het meest gefietst in Nederland (werk).

In de grote steden ben je 10% sneller op je bestemming met de fiets, dan als u de auto zou pakken. Het is tevens goedkoper om met de fiets op pad te gaan dan met de auto. Kosten van de aanschaf, wegenbelasting, verzekering en brandstof worden bespaard. De treinstations in Nederland tellen samen zo’n ruim 300 duizend fietsenstallingen. Een kleine station als Haarlem centraal telt zo’n 5000 fietsenstallingen, terwijl Amsterdam centraal zo’n 10000 gratis fietsenstallingen heeft en nog vele betaalde plekken. Een promotie campagne waarbij zadelhoesjes in Nederland worden verspreid is enorm populair vanwege het potentiele bereik.


zadelhoesjes cartoon