Al jaren zijn zadelhoesjes een populair communicatiemiddel voor een grote diversiteit aan bedrijven. Waar andere media steeds duurder worden, worden onze zadelhoesjes steeds goedkoper. Dat betekent dat u tegen relatief lage kosten een groot en vooral effectief bereik kunt realiseren. Welke bedrijven maken gebruik van deze voor van buitenreclame en op welke manieren zetten zij dit communicatiemiddel in? U leest het hier.

Soort boodschap die bedrijven communiceren

Zadelhoesjes worden gebruikt als communicatiemiddel van een boodschap, zoals het promoten van een product, het verspreiden van een kortingsactie of het werven van personeel/leden. Bij het laatste geval kan bijvoorbeeld gedacht worden aan sportscholen of studentenverenigingen die op zoek zijn naar nieuwe leden. Wij nemen u mee langs een aantal voorbeelden.

zadelhoesjes

1. Reclame voor een product of dienst

Als een bedrijf hoopt op meer bezoekers voor hun fysieke winkel, dan laten zij de zadelhoesjes bedrukken met informatie over de winkel. Een veel gebruikte strategie is om de reclamezitjes in te zetten als lokkertje voor meer verkeer naar hun winkels. Wanneer een fietser het zadelhoesje meeneemt naar de winkel, dan kunnen zij bijvoorbeeld extra korting krijgen op bepaalde producten.

Het aantal webshops stijgt al jaren aanzienlijk en ook uit deze hoek zien wij steeds meer aanvragen binnenstromen. Zij willen graag verkeer genereren naar hun website en kiezen voor een opdruk met een websiteadres. In sommige gevallen kiezen zij er ook voor om een kortingscode in de zadelhoesjes te laten verwerken, zodat consumenten gebruik kunnen maken van een kortingsactie.

zadelhoesjes

2. Promotie voor een evenement

Ook organisaties die festivals, evenementen en beurzen opzetten maken gebruik van zadelhoesjes. Niet alleen om bekendheid te genereren en bezoekers te lokken, maar ook alvast reclame te maken voor een naderend evenement. Bekendheid wordt gegenereerd door grootschalige guerilla marketing acties, waarbij het doel is om met beperkte middelen een zo groot mogelijk bereik te realiseren. Ook horen wij regelmatig dat bedrijven ervoor kiezen op fietsen bij festivals te voorzien van een zadelhoesjes met een aankomend evenement. Ze kunnen ook persoonlijk uitgedeeld worden, bijvoorbeeld bij de uitgang van een festival na een regenachtige dag. Zo kan de fietsers toch met een droge zit op de fiets stappen.

werven personeel of leden

3. Werven van leden of personeel

In de huidige tijd kan het vinden van personeel een lastige opgave zijn. Er is steeds minder werkloosheid en kwalitatief goed personeel is schaars. Met zadelhoesjes kunt u echter gericht personeel werven voor uw bedrijf. U kunt namelijk uw doelgroep selecteren op basis van de locatie waar u de zadelhoezen verspreidt. Bent u op zoek naar bezorgers in Haarlem? Dan zal uw reclame lokaal georiënteerd zijn en kan u verspreiden bij station Haarlem, fietsenstallingen in het centrum of in de nabije omgeving van uw bedrijf. Op het zadelhoesje kunt u een korte omschrijving van het bedrijf en/of de functie laten bedrukken. Door contactgegevens, zoals telefoonnummer en een webadres kan uw potentiele nieuwe werknemer contact met u opnemen.

communiceren boodschap

4. Andere communicatie boodschappen

Naast de genoemde opdrukken zijn er nog tal van andere mogelijkheden. In het verleden hebben wij ook zadelhoesjes met route informatie, qr code, wincode en kortingsacties geproduceerd. Ook maken wij regelmatig reclame hoesjes voor gemeente en polities, die preventieve maatregelen nemen tegen bijvoorbeeld fout parkeerders of fietsendieven.

Populariteit neemt toe door groot bereik

Met de hoezen heeft u een communicatiemiddel dat past om vrijwel iedere fietszadel. Met een minimale inspanning en kosten verandert u een fietsenrek buiten een supermarkt of universiteit in een 'gratis' advertentieruimte voor uw bedrijf of product. Het bereik zal alleen maar groeien wanneer u kiest voor een duurzaam en waterdicht hoesje omdat deze een lange levensduur hebben.

Soorten bedrijven die er gebruik van maken

In de afgelopen jaren hebben wij zadelhoesjes gemaakt voor sportscholen, beurzen, festivals, kroegen, discotheken, restaurants, winkels, supermarkten, scholen en ga zo maar door. Vooral op lokaal niveau zijn de reclamezitjes zeer populair promotie materiaal. De campagne kan ook op landelijk niveau uitgezet worden, bijvoorbeeld door bedrijven met verschillende vestigingen door het land.

Meer over zadelhoesjes