De meeste zadelhoesjes produceren wij voor bedrijven en ondernemingen als onderdeel van een promotiecampagne. Steeds vaker leveren wij ook aan overheidsinstanties zoals gemeentes en politieke partijen. Deze instanties kiezen ervoor om informatie of een boodschap over te brengen op de inwoners van de desbetreffende gemeente. Op de locaties waar de zadelhoesjes verspreid worden komen veel inwoners en fietsers samen. Hier kan gedacht worden aan stations, winkelcentra, sportverenigingen, supermarkten, universiteiten, festivals, evenementen en andere horecagelegenheden. Op welke manieren zetten gemeentes zadelhoesjes in? U leest het hier.

Fietsbeleid communiceren aan inwoners van de gemeente

Gemeentes gebruiken zadelhoesjes om nieuw of gewijzigd parkeerbeleid te communiceren. Er zijn bijvoorbeeld regels in en rondom stations, waar wel of juist niet fietsen geparkeerd mogen worden. De regels worden door fietsers niet altijd nageleefd. Meest voorkomende problemen zijn fietsen die niet op de juiste plaats staan of fietsen die het overige verkeer hinderen. Negeren fietsers het parkeerbeleid? Dan mag de gemeente de fiets verwijderen en stallen in het fietsdepot. Echter, is voorkomen beter dan genezen vinden veel gemeenten. Door zadelhoesjes uit te delen op deze locaties, waarop duidelijk staat vermeld wat het beleid is, zullen fietsers steeds beter beseffen waar hun fiets wel en niet mag staan.

Een voorbeeld van een bekendmakingsactie van de gemeente is een rood zadelhoesje met een verdrietige gezichtje voor foutief geparkeerde fietsen en een groen zadelhoesje met een blij gezichtje voor correct geparkeerde fietsen. Ook kan de actie dienen om een nieuw parkeerbeleid aan te kondigen. Vaak wordt er dan gekozen voor een duidelijke tekst of een kleine plattegrond met aanwijzingen.

Politieke partijen zetten zadelhoesjes in

Verschillende politieke partijen gebruiken zadelhoesjes wanneer de verkiezingen op komst zijn. Het hoesje dient als algemene herinnering voor de aankomende verkiezingen. Ook specifieke politieke partijen binnen gemeentes gebruiken zadelhoesjes om hun partij te promoten. In het verleden hebben wij al geleverd aan onder andere de gemeente Leiden en gemeente Dordrecht. Politieke partijen waar wij zadelhoesjes voor gemaakt hebben zijn de VVD, CDA, D66 en de PVDA.

Het tegengaan en preventie van fietsendiefstal

Fietsen zijn diefstal gevoelig. De techniek die verwerkt zit in fietsen word steeds beter, maar fietsen worden daardoor ook steeds interessanter voor dieven. Op locaties waar vaak fietsen worden gestolen, zijn zadelhoesjes met een informatieve tekst van de politie nuttig. De gemeente en de politie laten vaak zadelhoezen bedrukken om fietsers te attenderen op het feit dat de plek waar zij hun fiets hebben geparkeerd een regio is waar fietsendiefstal vaak voorkomt. Het zadelhoesje informeert de fietser dat zij extra goed hun fiets op slot zouden moeten zetten, om diefstal te voorkomen. Ook kan de poltie of gemeente attenderen op het fietsbeleid, waar bijvoorbeeld wel camera bewaking is op de aangegeven fiets parkeerplekken.

Overige redenen waarom zadelhoesjes worden gebruikt door gemeentes

Naast de aangegeven mogelijkheden zijn er nog tal van andere redenen om zadelhoesjes te gebruiken. Gemeentes gebruiken ze om bijeenkomsten, evenementen of conferenties met een maatschappelijke boodschap aan te kondigen. Zijn er in de toekomst belangrijke en hinderlijke wegwerkzaamheden, gebruik dan bedrukte zadelhoesjes als aankondiging. Wilt u een personeelsactie uitvoeren, waarin u wilt stimuleren om de fiets naar werk te nemen? Zadelhoesjes zijn gerelateerd aan de onderwerpen en zijn daarom een prima communicatiemiddel.

Hoofdcategorie: Zadelhoesjes