string(41) "/kerstballen-bedrukken/kerst-op-het-werk/"
kerstballen full-colour bedrukt

December is de maand van de feestdagen. De meeste bedrijven organiseren meer activiteiten rond Kerst dan rond Sinterklaas. Bijna ieder bedrijf heeft wel één of meerdere kerstbomen op de werkvloer. Zeker binnen grote bedrijven met meerdere afdelingen. Een kerstboom brengt u en uw collega’s in de stemming voor de feestdagen. Daar is iedereen het vaak wel over eens. Bovendien is bewezen dat werknemers productiever zijn als ze zich goed voelen op kantoor!

Meest gekozen kerstversiering

U wilt uw kantoor in kerstsferen brengen? Naast uw kerstboom of in plaats van uw kerstboom kunnen wij uw kantoor ook aankleden met kerstdecoratie. Het zal niemand verbazen maar kerstballen, slingers en lichtjes worden het meest gekozen. De accessoires die in iedere kerstboom terug te vinden zijn. Maar de kerstsfeer gaat verder dan alleen de boom. Maak gebruik van de ruimte en mogelijkheden rondom je werkplek. Heb je een systeemplafond op kantoor? Tijdens de kerstperiode biedt dat vele mogelijkheden. Een grote hal of ruimte? Vul een vaas met kerstballen en versier de kantoorplanten.

Kerstversiering in de huisstijl kleuren

Let er wel op dat het niet te druk wordt. Het blijft natuurlijk wel een kantoor. En niet iedereen is happig op teveel Kerst tierelantijn. En de kleuren van de versiering? Ook daar zijn de meningen over verdeelt. Populair zijn de traditionele kerstkleuren. Veel bedrijven kiezen voor kerstversiering in de kleuren van de huisstijl. Op deze manier communiceert de boom met de uitstraling van het bedrijf. En misschien nog wel belangrijker: er zal geen discussie zijn over de te gebruiken kleuren.

Tips voor het versieren de werkvloer

Het versieren van de werkvloer of het kantoor is altijd een dingetje. Sommige bedrijven huren mensen in om de kerstversiering te regelen, maar eigenlijk kan iedereen het prima zelf doen. Samen met collega’s bijvoorbeeld. Om te helpen hebben wij een aantal tips:

  1. De eerste tip is eigenlijk al gegeven. Zorg dat het niet te druk wordt door bijvoorbeeld voor één bepaald thema te kiezen, zoals traditioneel, winters of in stijl met uw bedrijf!
  2. Doe het samen. Lekker met zijn allen een uurtje na het werk versieren is uitstekend voor de teambuilding. Samen kom je tot de mooiste prestaties.
  3. Hang de kerstkaarten aan een lint of kleef ze in de vorm van een kerstboom aan de wand of bekleed er een hele muur mee. Zorg er in elk geval voor dat de kaarten op een prominente plaats hangen, zodat iedereen kan meegenieten.
  4. Heb je een duurzaam kantoor, trek deze lijn dan ook door in je kerstversiering en met name in de keuze van de kerstboom. Kies je voor een milieuvriendelijke kerstboom of een nep kerstboom van kunststof die je ieder jaar weer kunt opzetten?

Veiligheid is belangrijk!

De kerstboom en bijhorende versieringen en decoratie zijn leuk, maar brengen ook risico’s met zich mee. Door rekening te houden met de veiligheid wordt de kans op ongelukken verkleind. Het zijn vaak vanzelfsprekende elementen die nog wel eens vergeten worden. Blokkeer bijvoorbeeld geen nooduitgang door in dat ene hoekje een kerstboom neer te zetten. Gebruik alleen kerstverlichting en stroomkabels die een EU keurmerk hebben. En verleng nooit een snoer met een ander snoer, ook al is deze gekeurd. Verlaat u als laatste de werkvloer? Zorg ervoor dat de kerstverlichting, net als je computer, uit staat wanneer u vertrekt van kantoor.


Meer over kerstballen