Bedrukte fietslampjes en veiligheid

Steeds vaker kiezen overheidsinstellingen voor het bedrukken van fietslampjes, zodat zij deze uit kunnen delen in hun campagnes. Zij proberen mensen bewust te maken van het belang van goede fietsverlichting. Een aanzienlijk deel van de ongelukken waar fietsers bij zijn betrokken hebben als oorzaak dat er onvoldoende verlichting was. Lees in dit artikel meer over recent onderzoek dat gedaan is naar fietsverlichting in Nederland en lees meer over de verschillende instellingen en organisaties die gebruik maken van onze fietslampjes met logo.

Meerderheid stappers onverlicht op de fiets

Uit recent onderzoek (oktober 2015) is gebleken dat een groot deel van het uitgaanspubliek onverlicht op stap gaat. Wanneer zij onderweg zijn naar de stad, dragen zij geen fietslampjes op de kleding of de fiets. Het percentage fietsers dat verlicht op stap gaat is met name in de grote steden zeer slecht. In Amsterdam zelfs maar 18 procent. Dit onderzoek is uitgevoerd door onder andere de ANWB. Maar liefst 6.000 fietsers werden gecontroleerd tussen 22:00 en 3:00. Hieruit bleek dat maar liefst 60 procent van de fietsers geen verlichting bij zich droeg. Er is een groot verschil tussen fietsers in dorpen en steden. In dorpen gaat het namelijk aanzienlijk beter. Zo'n 70 procent van de geobserveerde fietsers beschikte over verlichting. Met de winter op komst zullen er steeds vaker campagnes worden gestart om te zorgen dat fietsers zich beter gaan verlichten.

Campagnes door gemeenten & politie

Met deze statistieken in gedachte kiezen veel overheidsinstellingen, zoals gemeenten en politie voor onze bedrukte fietslampjes voor hun campagne. Om het uigaanspubliek te bereiken kiezen gemeentes er vaak voor onze goedkoopste fietslampjes uit te delen op middelbare scholen, hoge scholen en universiteiten. Ook politiecorpsen maken gebruik van fietslampjes met logo. Wanneer zij lichtcontrole uitvoeren, kiezen zij er voor om direct na de controle fietslampjes mee te geven. Ook wanneer zij voorlichting geven op scholen zijn onze fietslampjes populair als give-away. Ook steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun maatschappelijke ondernemerschap in te zetten en fietslampjes als promotiemateriaal uit te delen. Naast dat dit dient ter reclame voor het bedrijf, draagt het ook bij aan de veiligheid van de samenleving.
fietslampen bedrukken met logo

Wat is de oorzaak van slechte verlichting?

Er zijn meerdere oorzaken waardoor fietsers onverlicht de straat opgaan. Vaste fietverlichting remt bijvoorbeeld af terwijl je aan het fietsen bent, doordat de dynamo tegen de band aan drukt. Daarnaast is een veel voorkomende rede dat de batterijen op zijn. Het is daarom handig om een klein fietslampje bij je te dragen, zodat je altijd wat bij de hand hebt. Bestelt u fietslampjes bij Promoboer dan kunnen wij deze ook leveren met extra batterijtjes.
fietslampjes bedrukken met logo